Volvo V40 Cross Country T3 1.5: Έχει ταλέντο

13:01 2/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Φρεσκάρισμα. Μια λέξη αρκετά διαδεδομένα όταν για ένα μοντέλο έρθει το πλήρωμα της ανανέωσης. Η Volvo ακολουθεί πιστά το προσωπικό της ημερολόγιο και χωρίς καθυστέρηση ανανέωση ένα από τα πιο επιτυχημένα της μοντέλα. Το πολυτελές χάτσμπακ της Volvo απέκτησε φρεσκαρισμένη εμφάνιση – που παραπέμπει στο S90. Η κυριότερη

αλλαγή αφορά τη γρίλια και τα φωτιστικά σώματα. Τις εξωτερικές αλλαγές συμπληρώνει μία νέα γκάμα από μοντέρνες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες, εντυπωσιακές ταπετσαρίες, στο ίδιο εντυπωσιακό μοτίβο που είχε πρωτοπαρουσιάσει η Volvo Cars στο Concept Estate.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η V40 Cross Country T3 1.5 Auto των 152 ίππων, η οποία προσφέρεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οδηγώντας το νέο μοντέλο αποκομίζεις τη γνώριμη σουηδική συνταγή που σερβίρει με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ποιότητα κύλισης – που παραπέμπει σε μοντέλο ανώτερης κατηγορίας – με ένα μοτέρ που μοιάζει να είναι κομμένο και ραμμένο με το αμάξωμα του V40. Mε μια φράση, το νέο μοτέρ μοιάζει με ήρεμη δύναμη.

Οι 152 ίπποι παρέχουν εξαιρετικές ταξιδιωτικές επιδόσεις, με το αυτόματο κιβώτιο να συνεργάζεται με τον καλύτερο τρόπο και να συμβάλει στην άνεση του στροφομέτρου. Το 1.500αρι μοτέρ ανεβάζει με απόλυτα γραμμικό τρόπο τις στροφές, ενώ οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να γίνουν και από τα προαιρετικά paddles στο τιμόνι - κάνοντας ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του ιδιοκτήτη του.

Το V40 Cross Country T3 αποτελεί μια δελεαστική πρόταση στα premium crossover που γίνεται ακόμη πιο ελκυστική χάρη στο αυτόματο κιβώτιο.

Η ανάρτηση φροντίζει τόσο για την άνεση μέσα στην πόλη ενώ το τιμόνι προσφέρει εξαιρετική πληροφόρηση στον οδηγό του, παντρεύοντας την σπορ αισθητική με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ως crossover μπορεί να κινηθεί άνετα στο χώμα, εκεί, που ουσιαστικά το απλό V40 ίσως να «κόμπιαζε». Πάντως, κυρίως σε αστικές διαδρομές, μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω μπουτόν η λειτουργία ECO+ κατά την οποία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου (η μέση κατανάλωση σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι στα 4,6 λίτρα/100χλμ).

Στον εξοπλισμό ασφαλείας ξεχωρίζει το City Safety 2ης γενιάς για την αποφυγή συγκρούσεων (ενεργό έως τα 50 χλμ./ώρα), όλη τη σειρά αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής) και επιπλέον γονάτου για τον οδηγό και αερόσακο πεζού, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, Start/Stop (που απενεργοποιεί τον κινητήρα στα φανάρια, σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις (SIPS) και προστασίας αυχένα (WHIPS).

Keywords
Τυχαία Θέματα