VW GOLF: Επιτυχημένη ανανέωση


To VW Golf έχει τη δική του ιστορία. Έχει πορεία 43 ετών ( με την πρώτη γενιά να λανσάρεται το 1974), με 33 εκατομμύρια οχήματα να είναι η εμπορική του παρακαταθήκη σε όλο τον κόσμο. Το έβδομης γενιάς Golf κυκλοφορεί στην αγορά περισσότερο από τρία χρόνια και η γερμανική φίρμα αποφάσισε να το ανανεώσει, με μια όχι μόνο επιδερμική αλλαγή ( στους προφυλακτήρες και τις ταπετσαρίες) αλλά ουσιαστικά να ενισχύσει το μοντέλο με συστήματα – και κινητήρες – που

μάλλον δίνουν την αίσθηση εξοπλιστικής αναβάθμισης που γίνεται σε αλλαγή γενιάς.

Επιγραμματικά, το ανανεωμένο VW Golf σκοράρει σε τεχνολογικό επίπεδο και λανσάρει ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων 130 ή 150 ίππων. Επίσης, διαθέτει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Η μικρομεσαία πρόταση δείχνει να έχει κερδίσει το στοίχημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι το πλουσιότερο σε συστήματα υποβοήθησης και τεχνολογικά καλούδια με τα πιο «θερμά» ανταγωνιστικά του μοντέλου, όπως το Opel Astra και το Ford Focus.

Eίναι επίσης το μοντέλο που έχει γκάμα κινητήρων από όλες τα διαθέσιμα καύσιμα. Προσφέρεται σε ντίζελ εκδόσεις, βενζίνης, υβριδικό, φυσικού αερίου και αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Στην πρώτη πανελλαδική παρουσίαση, ο κινητήρας που έκλεψε τον περισσότερο χρόνο των υπευθύνων της Kosmocar AE, ήταν ο νέος – και πιο προηγμένος - 1,5 λίτρων TSI Evo βενζίνης, που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 130 και 150 ίππων. Το εν λόγω μοτέρ αντικαθιστά τον 1,4 ACT ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Το μικρότερο μοτέρ είναι 1,0 ΤSI σε δύο εκδόσεις, με 85 ή με 110 ίππους. Από τη γκάμα δεν λείπει ο δίλιτρος TSI κινητήρας των 230 ίππων που είναι ταμένος στις σπορ επιδόσεις ενώ υπάρχει και η έκδοση Performance που φτάνει σε ισχύ τα 245 άλογα για οδήγηση και σε αυτοκινητοδρόμιο.

Τα δημοφιλή στην ελληνική αγορά ντίζελ, βρίσκουν το νέο Golf με μοτέρ 1.6 TDi με 115 ίππους και δίλιτρα με 150 και 184 ίππους. Επίσης, την παράσταση κλέβει η έκδοση με φυσικό αέριο, 1.4 TGI 110 ίππων με αυτονομία 1.270 χλμ. ενώ το ηλεκτροκίνητο e-Golf και τους 136 ίππους καυχιέται ότι μετά από μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. Θα υπάρχει και η δυνατότητα να εξοπλιστεί με ένα εξελιγμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων που υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως 0,3 του λίτρου/100 χλμ.

Στα εξοπλιστικά του πλεονεκτήματα βρίσκουμε το σύστημα ημιαυτόνομης κίνησης που εξασφαλίζει ημιαυτόνομη λειτουργία του Golf σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας ( φρενάρει ή επιταχύνει χωρίς την παρέμβαση του οδηγού) με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.. Επίσης, για πρώτη φορά το γερμανικό μοντέλο διαθέτει το πρόγραμμα Discover Pro, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται αρκετές λειτουργίες μόνο με τις χειρονομίες! Το πακέτο προσφέρει – μέσα από μια πλειάδα συστημάτων – τις υπηρεσίες “Guide & Inform”, Car-Net “Security & Service”, όλες επικεντρωμένες στην διαδικτυακή ενημέρωση. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.400 ευρώ για το 5θυρο 1.0 TSI των 85 ίππων και τα ντίζελ από 20.750 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα