Tο πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο (photos)


Μια μπλε Ferrari 250 GTO του 1962, φέρει τον τίτλο του ακριβότερου μοντέλου όλων των εποχών. Το μεταχειρισμένο και ταλαιπωρημένο από τους αγώνες, αμάξι, κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

Τι είναι όμως αυτό, που δίνει τέτοια αξία στο συγκεκριμένο μοντέλο; Κατ’ αρχάς είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς η Ferrari

κατασκεύασε συνολικά μόνον 36 μοντέλα 250 GTO με δωδεκακύλινδρους κινητήρες 300 ίππων. Γιαυτό και οι συλλέκτες σφάζονται στην κυριολεξία για να αποκτήσουν μία Ferrari 250 GTO, όταν βγαίνει στην αγορά, αν και δεν διαθέτει ούτε ηλεκτρονικά συστήματα ούτε κάποιες σύγχρονες ανέσεις στο σπαρτιάτικο σαλόνι της. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τη δεύτερη Ferrari 250 GTO, που εγκατέλειψε το εργοστάσιο στο Μαρανέλο.

Από την άλλη πλευρά, η Ferrari 250 GTO χαρακτηρίζεται από πολλούς ειδικούς ως το ωραιότερο μοντέλο όλων των εποχών, ενώ ειδικά το αυτοκίνητο που πωλεί η Talacrest διαθέτει ένα ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν με πολλές νίκες, μεταξύ των οποίων και στον φημισμένο μαραθώνιο αγώνα «12 Ωρες του Σέμπρινγκ». Hταν μάλιστα ένα από τα πρώτα αγωνιστικά αυτοκίνητα με αεροτομή στο πίσω μέρος του.

Το μπλε Coupe αποσύρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60 από τις πίστες και πωλήθηκε στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 2.500 δολαρίων. Αν υπολογίσουμε, ότι τώρα θα αλλάξει χέρια για 55 εκατ. δολάρια, τότε μιλάμε ίσως για την αποδοτικότερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ και μάλιστα όχι μόνον στον κλάδο των αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα