Opel Crossland Χ: Πατάει γερά!


Το Crossland X, όντας ένα καθαρόαιμο με όμορφες γραμμές crossover συνδυάζει την πρακτικότητα αλλά και την ευρυχωρία ενός μεγάλου SUV. Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας Opel X δίπλα στο Mokka X.

Εκτός από την άνεση του εσωτερικού του, την εργονομική θέση οδήγησης και το μεγάλο όγκο μπαγαζιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στον χώρο αποσκευών, το νέο μοντέλο θα φέρει και το πολυδιαφημιζόμενο από την φίρμα, το σύστημα Opel

OnStar. Μάλιστα, η νέα υπηρεσία θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του Crossland X από την έκδοση Edition και πάνω. Πρόκειται ουσιαστικά για μια 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη που έχει ο ιδιοκτήτης του μοντέλου, ο οποίος μπορεί να επικοινωνεί με ένα σύμβουλο Opel OnStar, ο οποίος τους βοηθά να επιλέξουν και να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο, να βρουν θέση στάθμευσης, να μάθετε για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας, να ειδοποιήσετε αν έχετε μείνει από βλάβη, ή ακόμη και να βρείτε το αυτοκίνητο σας αν κλαπεί – μιας και μέσω της νέας υπηρεσίας μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του!

Επίσης, το νέο crossover θα έχει και 4G LTE Wi-Fi Hotspot που παρέχει σε όλους τους επιβάτες ταχεία σύνδεση στο Internet μέσω των κινητών τους ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται ειδική υποδοχή στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, για το Crossland X.

Σε κινητήρες, το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με μοτέρ βενζίνης και ντίζελ. Το βασικό μοτέρ βενζίνης είναι 1,2 λίτρων με 81 ίππους που υπόσχεται μέση κατανάλωση 5,1 λίτρα/100χλμ. Ακολουθεί ο 1.2 Turbo με άμεσο ψεκασμό βενζίνης σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς ισχύος – έως 130 ίππους.

Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης τρεις κινητήρες turbo diesel. Ο 1.6 ντίζελ αποδίδει 99 ίππους – εδώ το θετικό είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου στα 3,4 λίτρα/100χλμ –ενώ θα διατίθεται και ένας πιο ισχυρός ντίζελ, 1.6 λίτρων με 120 ίππους.

Στην Ελλάδα το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα