Nokia: Μηνύσεις κατά της Apple για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών


Η Nokia υποστηρίζει ότι η Apple έχει παραβιάσει 32 συνολικά από τις πατέντες της που αφορούν σε οθόνη, user interface, software, κεραίες, chipsets και τεχνολογίες video coding και προχώρησε σε μηνύσεις.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως παραβιάζει η Apple τις πατέντες αυτές. Επιπλέον, η Nokia αναφέρει ότι από την συμφωνία που έκανε με την Apple το 2011 και η οποία κάλυπτε κάποιες από τις πατέντες, η Apple έχει απορρίψει νέες προσφορές της Nokia για συμφωνίες που αφορούν σε πατέντες τις οποίες χρησιμοποιεί η Apple σε προϊόντα της. Αυτός είναι και ο λόγος που προβαίνει σε μηνύσεις.

Οι δηλώσεις του Ilkka Rahnasto, επικεφαλής του τμήματος Nokia Patent Business:

«Μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις μας στην έρευνα και την ανάπτυξη, η Nokia δημιούργησε και συνέβαλε σε πολλές από τις θεμελιώδεις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε φορητές συσκευές του σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της Apple. Μετά από αρκετά χρόνια διαπραγματεύσεων που προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, η οποία να καλύπτει τη χρήση των πατεντών αυτών από την Apple, τώρα αναλαμβάνουμε δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα