Nissan: Όταν πουλάω το ρεύμα του ηλεκτρικού μου!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα μπορεί, την ηλεκτρική του ενέργεια, εκτός από το να κινεί το ίδιο το αυτοκίνητο, να την πουλάει και στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας!

Η Nissan είναι έτοιμη να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρωτοποριακό

όραμα όπου οι δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων δεν σταματούν μόνο στην τροφοδοσία του νέου LEAF. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κινητές συσκευές ενέργειας.

Η τεχνολογία οχήματος-πλέγματος (V2G) συνδυάζει την αμφίδρομη φόρτιση επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, το σύστημα λειτουργεί επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες ενός Nissan EV να συνδεθούν στο δίκτυο για να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στις υπηρεσίες του, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία για μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος. Το xStorage, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, βασίζεται στη συλλογική εμπειρία του ενεργειακού κλάδου για να καταστήσει την οικιακή κατανάλωση ενέργειας πιο αποτελεσματική και πιο βιώσιμη.

Πάντως, στο μέλλον οι ιδιοκτήτες του νέου Nissan LEAF θα επωφεληθούν επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν !

Keywords
Τυχαία Θέματα