Mini Cooper S E Countryman ALL4: Ο ηλεκτρισμός μας φέρνει πιο κοντά


​Που να το φανταζόταν πριν από 60+ χρόνια, ο Αλέξανδρος Ισιγόνης, ο μικρασιάτης και εμπνευστής του θρυλικού Mini, ότι η αναγέννηση του μικρού, δημοφιλούς μοντέλου από τηνBMW θα αποκτούσε και ηλεκτρική/υβριδική εκδοχή.

Συγκεκριμένα από το ερχόμενο καλοκαίρι Ιούνιο, το Mini Cooper S E Countryman ALL4 θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό MINI. Θα είναι

το μοντέλο που θα πρεσβεύει την φίρμα σε μια νέα κατηγορία, αυτή των οικολογικών οχημάτων.

Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 έχει κατανάλωση καυσίμου 2,3 λίτρα/100χλμ και εκπομπές CO2 49 γραμμάρια/χλμ. To υβριδικό του σύνολο αποτελείται από έναν τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης τεχνολογίας TwinPower Turbo της Mini με ισχύ 224 ίππους, που επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις. Τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε 6,8 ‘’.

Η ισχύς του κινητήρα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου Steptronic. Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης, δύο σταδίων.

Είναι ένα μοντέλο που φροντίζει το περιβάλλον και κυρίως αφήνει πίσω του άφθονη... ησυχία: Για παράδειγμα όταν γίνεται εκκίνηση του ηλεκτροκινητήρα τότε λειτουργεί αποκλειστικά μόνο ο ηλεκτροκινητήρας. Όταν η ταχύτητα του αγγίξει τα 80χλμ/ώρα, τότε λειτουργεί συνεπικουρικά και ο κινητήρας βενζίνης. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τον διακόπτη eDrive, λειτουργία στην οποία ενεργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας. Ακόμη, υπάρχει και το πρόγραμμα MAX eDRIVE, όπου το MINI Cooper S E Countryman ALL4 μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 125 χλμ/ώρα με μηδενικούς ρύπους! Η ηλεκτρική αυτονομία του πρώτου plug-in υβριδικού MINI είναι 40 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία φορτίζεται σε συμβατική οικιακή πρίζα. Η φόρτιση διαρκεί έως 3 περίπου ώρες. Εξίσου σημαντικό ότι η μπαταρία υψηλής τάσης συνοδεύεται από εγγύηση 6 ετών ή 100.000 χιλιομέτρων. Στον τομέα της πρακτικότητας, ο χώρος αποσκευών του υβριδικού μοντέλου είναι 405 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί στα 1275 λίτρα με την ανάκληση των πίσω καθισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα