Limit down για τον Nasdaq μετά από τον Τραμπ


Το ευρύ προβάδισμα που έχει ο Ντόναλτ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ συνεχίζεται, έχει φέρει μεγάλες αναταραχές στις διεθνείς αγορές, με το δείκτη Nasdaq να χάνει άνω του 5% προσυνεδριακά στη Wall Street αγγίζοντας limit down.

Χαρακτηριστικό είναι πως και και η προσυνεδριακή κίνηση

του Dow Jones έχει πάρει την κατιούσα, χάνοντας 700 μονάδες βάσης, σε μια πτώση που είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε σημειώσει ο δείκτης κατά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011.

H τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση κατά 3,58% στα 43,37 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ άλμα της τάξης του 4,60% σημειώνει η τιμή του χρυσού, ο οποίος θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας.

Στις αγορές συναλλάγματος, όπως είναι φυσικό, το δολάριο υποχωρεί έναντι όλων των κυριότερων νομισμάτων. Ενδεικτικά, καταγράφει πτώση κατά 2,45% έναντι του ευρώ, κατά 1,33% έναντι της λίρας και κατά 3,73% έναντι του ιαπωνικού γεν.

Στην ίδια μοίρα με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται και το μεξικανικό πέσο, το οποίο χάνει το 10% της αξίας του, "βουλιάζοντας" στα επίπεδα των 20 πέσο/δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα