Kia Stonic: Το νέο compact SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας


Η Kia ανακοίνωσε τις τιμές και τα πακέτα εξοπλισμού του νέου compact SUV της, του Stonic.

Έτσι η βασική έκδοση LX Inmotion με τον κινητήρα των 1.200 κυβικών και τους 86 ίππους ξεκινά από τις 13.990 ευρώ, τιμή στην οποία περιλαμβάνεται έκπτωση λανσαρίσματος 600 ευρώ.

Η έκδοση των 1.400 κυβικών με τους 100 ίππους ξεκινά από τις 15.490 ευρώ -επίσης με την έκπτωση των 600 ευρώ- ενώ η 1.0 με τον κινητήρα turbo και τους 120

ίππους ξεκινά από τις 16.490 ευρώ.

Τέλος η diesel με τον κινητήρα των 1.600 κυβικών και τους 110 ίππους ξεκινά από τις 17.660 ευρώ, ενώ εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως στη συγκεκριμένη έκδοση του νέου Kia Stonic το μεταλλικό χρώμα δεν χρεώνεται επιπλέον.

To μοντέρνο και νεανικό Stonic έχει μήκος 4,14 μέτρων, που το τοποθετεί στο μέσο όρο των επονομαζόμενων και B-SUV, των μικρών SUV δηλαδή, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ιδιαίτερα άνετους χώρους για τους επιβάτες του. Χάρη και στο μεταξόνιο των 2.580 χιλιοστών, ενώ μαζί με τον κρυφό χώρο κάτω από το κάλυμμά του το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 352 λίτρα και φτάνει μέχρι και τα 1.155.

Σύγχρονο είναι και το εσωτερικό με το εργονομικό ταμπλό και τη στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις οθόνη των 7,0 ιντσών με τα ωραία γραφικά και το εύκολο μενού στο κέντρο του. Η πρακτικότητα τονίζεται και από τις πολλές θέσεις και θήκες για μικρο- αντικείμενα, ενώ πολλές είναι και οι δυνατότητες προσωποποίησης. Τόσο εντός όσο και εκτός, μιας και υπάρχει η δυνατότητα διχρωμίας του αμαξώματος με κόστος μόλις 100 ευρώ όταν το βασικό χρώμα είναι μεταλλικό και 200 ευρώ όταν είναι απλό.

Στο δρόμο το Stonic είναι ισορροπημένο, αρκετά άνετο και σταθερό στις υψηλές ταχύτητες, ενώ και οι δύο ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης των 1.200 και 1.400 κυβικών αποδεικνύονται αρκετά ελαστικοί από χαμηλά -στο στοιχείο τους είναι πάντως στις μεσαίες στροφές- και πολιτισμένοι. Περισσότερο βέβαια ο μεγαλύτερος που συνδυάζεται και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς ενώ η μεγάλη απόσταση των 18,3 εκατοστών του αμαξώματος του Kia Stonic από το έδαφος είναι απόλυτα επαρκής για άνετη κίνηση σε βατούς χωματόδρομους ή για στάθμευση στα πιο ψηλά πεζοδρόμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kia Stonic,SUV