Jaguar I-Pace: Έχουμε και εμείς ηλεκτροκίνητο!

14:34 2/3/2018 - Πηγή: Pagenews

Δεν είναι μόδα η ηλεκτροκίνηση. Ούτε έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Η ηλεκτροκίνητη τετράτροχη «ζωή» έχει μέλλον ή καλύτερα είναι το μέλλον. Σήμερα, από όσο μπορώ να δω, είναι λίγες οι εταιρείες που δεν έχουν στα σχέδια τους ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα το λανσάρουν τα επόμενα χρόνια.

Τελευταίο δείγμα γραφής της ηλεκτρικής «πρεμούρας» έρχεται από τη Jaguar, φίρμα,

που μάλλον φαινόταν να είναι ξεχασμένη στον προσωπικό της, χλιδάτο βρετανικό «μεσαίωνα».

Σήμερα, η Jaguar παρουσιάζει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο , το Jaguar I-Pace. Πέρα από την εντυπωσιακή σχεδίαση, το νέο μοντέλο φαίνεται να υιοθετεί την πιο προηγμένη τεχνολογική «γραμμή» στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα, η Jaguar I-Pace διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, που αποδίδουν συνδυαστικά 400 ίππους και 694 Nm ροπής.

Επίσης, κάτω από το εντυπωσιακό σχέδιο, το πλούσιο εξοπλιστικά μοντέλο και την χλιδάτη καμπίνα σύγχρονο σχεδιαστικά αμάξωμα, κρύβεται μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 90 kWh, που της εξασφαλίζει αυτονομία 480 χλμ. Η Jaguar αναφέρει ότι μέσα σε 85 λεπτά μπορεί να φορτιστεί το 80% της μπαταρίας ενώ αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 45 λεπτά από ταχυφορτιστή . Πάντως, σε απλό οικιακό ρεύμα απαιτούνται 10 ώρες.

Θα κοστίζει περίπου 66.000 ευρώ στη βρετανική αγορά και θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα