H εφημερίδα Sun στηρίζει Μέι – Καλεί τους Βρετανούς να ρίξουν "μαύρο" στο Εργατικό Κόμμα

13:56 7/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ξεκάθαρη θέση για τις βρετανικές εκλογές παίρνει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία, Sun.

Η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες της να «μαυρίσουν» το αντιπολιτευόμενο, κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα και το δεξιό αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και να ψηφίσουν στις εκλογές τους κεντροδεξιούς Συντηρητικούς της πρωθυπουργού

Τερέζα Μέι.

Αν και το Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, το προβάδισμά του στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που η πρωθυπουργός προανήγγειλε τις πρόωρες εκλογές και μάλιστα κάποιες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία (326 εκ των 650 μονοεδρικών περιφερειών).

«Μόνον οι Τόρις (Συντηρητικοί) έχουν δεσμευτεί να φθάσουν μέχρι τέλος το Brexit», γράφει η Sun σε ολοσέλιδο άρθρο-γνώμη στο φύλλο της Τετάρτης, προσθέτοντας ότι το UKIP δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό.

«Οι Τόρις χρειάζονται την ψήφο κάθε πρώην ψηφοφόρου του UKIP για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή πλειοψηφία ώστε να κάνουν εφικτό το Brexit χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή τους αντάρτες βουλευτές να το εμποδίζουν», προσθέτει η εφημερίδα.

Η ταμπλόιντ, μαζί με τη μεγάλου μεγέθους The Times, ανήκει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ και έχει κυκλοφορία μεγαλύτερη του 1,6 εκατομμυρίου φύλλων, ενώ εκτιμάται ότι το αναγνωστικό της κοινό είναι υπερδιπλάσιο.

Στο άρθρο της εφημερίδας φιλοξενείται γελοιογραφία με την καρικατούρα του συντηρητικού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να δείχνει με τον δείκτη του τον αναγνώστη συνοδευόμενη από την φράση: «Η χώρα σάς χρειάζεται ψηφοφόροι του UKIP να ψηφίσετε τους Τόρις» (λογοπαίγνιο για την διάσημη αφίσα της περιόδου του πολέμου στη Μ. Βρετανία με το σλόγκαν «Η χώρα σου σε χρειάζεται»).

Keywords
Τυχαία Θέματα