Google Search: Νέα δυνατότητα για offline αναζήτηση


Ο Gοogle Product Manager, Sekhar Sharad, ανακοίνωσε σε ένα blog post ότι η Goοgle έχει προσθέσει νέες λειτουργίες αναζήτησης, όταν κατεβαίνει η σύνδεση του κινητού. Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν τις αναζητήσεις τους στο Goοgle για Android και να κάνουν scroll στα αποτελέσματα όταν η σύνδεση είναι διαθέσιμη.

Το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν ανώμαλες συνδέσεις στα ταξίδια ή στις μετακινήσεις

τους. Τα αποτελέσματα αναζήτησης αποθηκεύονται ακόμα και αν ο χρήστης χάσει την σύνδεση αργότερα ή ενεργοποιήσει την λειτουργία πτήσης.

Η εφαρμογή της Gοogle παρακολουθεί συνεχώς το τηλέφωνο μέχρι να υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση και στη συνέχεια παραδίδει τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Η Goοgle αναφέρει επίσης ότι η νέα λειτουργία δε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη χρήση των δεδομένων ή στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google Search, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσετε τις εφαρμογές σας εκ των προτέρων.

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όσες offline αναζητήσεις θέλετε και να τις ελέγξετε και στο νέο τμήμα «διαχείριση αναζητήσεων» στην πλαϊνή μπάρα της εφαρμογής Goοgle. Η offline ανάκτηση μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις επιλογές της εφαρμογής, αλλά η λειτουργία προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα. Η Goοgle έχει ήδη ξεκινήσει να λανσάρει το νέο χαρακτηριστικό στο Google app για το Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα