Google Project Loon: Αναβάθμιση με λογισμικό AI (vid)


Το Project Loon πρόκειται για μια ομάδα από τεράστια μπαλόνια τα οποία πετούν σε ύψος μεγαλύτερο αυτού όπου πετούν τα αεροσκάφη και στην ουσία αποτελούν «πομπούς» για την παροχή υπηρεσιών του Διαδικτύου ακόμα και στις πιο απόκρημνες περιοχές, όπου η πρόσβαση στο Internet είναι σχεδόν αδύνατη.

Η ομάδα πίσω από το Project Loon αναφέρει ότι κατάφερε να υπολογίσει ένα τρόπο αποστολής μικρών ομάδων μπαλονιών σε περιοχές που μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους από

μήνες μέχρι και ένα χρόνο.

Ο Astro Teller, ο οποίος ηγείται στο πειραματικό τμήμα της Alphabet που είναι γνωστό και σαν Χ, εξήγησε ότι αυτό θα επιτρέψει το Project Loon να κάνει απίστευτα πράγματα.

“Τώρα τρέχουμε ένα πείραμα προσπαθώντας να δώσουμε υπηρεσίες σε συγκεκριμένα μέρη του κόσμου με 10 ή 20 ή 30 μπαλόνια, και όχι με 200 ή 300 ή 400.”

Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί της Google αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες για να βελτιώσουν τα συστήματα ελέγχου ύψους και πλοήγησης, αλλά και για να εφαρμοστούν ένα νέο λογισμικό AI που ρυθμίζει το πώς πετούν τα μπαλόνια, αντί να χρησιμοποιούν προκαθορισμένες διαδρομές πλοήγησης.

Η ομάδα ανέφερε ότι αυτό μεταφράζεται σε μια μείωση 100x του συνολικού αριθμού των μπαλονιών που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έτσι θα υπάρχει δραστική μείωση του κόστους αλλά και η δυνατότητα έναρξης των υπηρεσιών του Project Loon θα πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από από το αναμενόμενο.

Δείτε το video:

Keywords
Τυχαία Θέματα