Fitch: Μπροστά σε προκλήσεις η Βρετανία λόγω δημοψηφίσματος


Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με προκλήσεις μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, το οποίο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και στα δημόσια οικονομικά της χώρας, τονίζει η Fitch.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο ενδιάμεσος προϋπολογισμός

που παρουσίασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για την σταθεροποίηση του χρέους μετά το Brexit.

Όπως αναφέρει σε έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης, οι προβλέψεις του γραφείου προϋπολογισμού δείχνουν ένα σαφώς χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις εκτιμήσεις πριν από το δημοψήφισμα.

Οι αναλυτές της Fitch τονίζουν πως οι προβλέψεις ευθυγραμμίζονται με την εκτίμηση τους πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας.

Η Fitch επισημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση εγκατέλειψε τον προηγούμενο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ως το 2020 και αναμένει ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα αρχίσει να υποχωρεί μετά το 2021.

«Ακόμα και αν ο λόγος του χρέους φτάσει στο υψηλότερο σημείο βραχυπρόθεσμα, η πτώση που θα ακολουθήσει θα είναι αργή και η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει έναν από τους υψηλότερους λόγους του χρέους μεταξύ των χωρών με υψηλή αξιολόγηση (ΑΑΑ και ΑΑ» σημειώνεται στην έκθεση.

Η Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας σε «ΑΑ» με αρνητικό outlook αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα