Europa League: Στον τελικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ


Έπειτα από δύο εξαιρετικούς ημιτελικούς, που λίγο έλειψε να υπάρξουν τρομερές ανατροπές, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ "τσέκαραν" εισιτήρια για τον τελικό του Europa League και μετά το Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους στο Champions League θα δούμε και στον έτερο τελικό ευρωπαϊκής

διοργάνωσης ακόμα ένα ζευγάρι με σπουδαία ονόματα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει με 1-0 στο Βίγκο κι όταν στο 17' προηγήθηκε με τον Φελαϊνί όλοι πίστεψαν πως η πρόκριση είχε κριθεί. Κι όμως η Θέλτα δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε κι αφού ισοφάρισε στο 85' με τον Ρονκάλια, στο 95' παραλίγο να προκαλέσει εμφράγματα στο "Όλντ Τράφορντ" όταν ο Γκουϊντέτι, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, έκανε "τσαφ" στην κενή εστία χάνοντας απίθανη ευκαιρία για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης.

Απίστευτο παιχνίδι και στη Γαλλία με τον Άγιαξ για 45 λεπτά να κάνει ότι θέλει την Λιόν, αλλά να πετυχαίνει μόνο ένα γκολ με τον Ντόλμπεργκ στο 27'. Οι Ολλανδοί έχοντας κερδίσει 4-1 στο Άμστερνταμ πίστεψαν ότι η πρόκριση είχε τελειώσει και παραλίγο να το πληρώσουν. Ο Λακαζέτ με δύο γκολ σε 30 δευτερόλεπτα (στο 45' και στο 45'+1) έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Λιόν να προηγείται 2-1 και το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με... τρενάκι του τρόμου.

Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία πίσω από την άλλη με την Λιόν να πετυχαίνει το 3-1 στο 81', τον Άγιαξ να μένει με 10 παίκτες στο 85' και τον Κορνέ να χάνει απίστευτη ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση στο 91', στέλνοντας τη μπάλα να γλείψει το δοκάρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Θέλτα 1-1 (17' Φελαϊνί- 85' Ρονκάλια)


Λιόν-Άγιαξ 2-1 (45' πεν., 45'+1' Λακαζέτ, 81' Γκεζάλ - 27' Ντόλμπεργκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα