Escape rooms: Διασκέδαση, παιχνίδι και δράση σε ένα δωμάτιο μυστηρίου


Τα escape rooms δεν είναι απλά μόδα, είναι ένα παιχνίδι δράσης. Η διασκέδαση ξεκινά όταν ία ομάδα - δυο έως πέντε ατόμων συνήθως κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο. Στόχος τους να αποδράσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Διάστημα το οποίο καθορίζεται πριν την είσοδό τους σε αυτό.

Για να το πετύχουν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια σειρά στοιχείων που θα ανακαλύψουν μέσα στο δωμάτιο. Να λύσουν μια σειρά

από παζλ και γρίφους, να βρουν μυστικά περάσματα. Γενικότερα να έχουν μια αρμονική συνεργασία μεταξύ τους για να τα καταφέρουν. Οι παίχτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί και να αξιοποιούν στο έπακρο την κριτική τους σκέψη. Schindlers List

Το συγκεκριμένο παιχνίδι βασίζεται στο “escape the room” video games τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στα smartphones και tablets. Επίσης έχει επηρεαστεί από τα κλασικά adventure games που μπορεί κανείς να παίξει στους υπολογιστές αλλά και από διάφορες ταινίες με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα sequel του saw & the cube.

Τα escape rooms είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα σε αρκετές χώρες της Ασίας, Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ. Το κάθε δωμάτιο είναι στημένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σε ταξιδεύει σε ξεχωριστή χρονική περίοδο και γεωγραφική τοποθεσία. Για παράδειγμα υπάρχουν δωμάτια που σε μεταφέρουν σε κανονικό κελί φυλακής. Άλλα που σε μεταφέρουν σε κρησφύγετο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και άλλα που σε μεταφέρουν σε πυραμίδα της αρχαίας Αιγύπτου.



Το ελληνικό κοινό δείχνει να έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να πρέπει να κάνεις κράτηση αρκετές μέρες πριν πας να παίξεις. Ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα είναι πολύ δύσκολο να βρεις διαθέσιμο δωμάτιο παρόλο που έχουν ανοίξει δεκάδες escape rooms σε ολόκληρη την επικράτεια.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που έχουν κάνει τα escape rooms τόσο αγαπητά στο ελληνικό κοινό. Αρχικά είναι το κόστος των escape room. Με 10 έως 15 ευρώ αναλόγως το πόσα άτομα θα αποτελούν την ομάδα, μπορεί κανείς να περάσει μια ευχάριστη ώρα με την παρέα του. Μετά σίγουρα το καινούριο δημιουργεί έντονη περιέργεια να το ανακαλύψεις και τα escape rooms είναι ότι ποιο καινούριο υπάρχει στον τομέα διασκέδασης. Τέλος το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει κάτι αντίστοιχο στον υπολογιστή ή το κινητό, μας προσδίδουν και μια έντονη οικειότητα. Και αυτός είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να τα μετατρέψουν από μια εφήμερη μόδα σε κατεστημένη κατάσταση στον τομέα της διασκέδασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα