Economist: Εκλογές τώρα, grexit μέσα στην πενταετία


Εκλογές τώρα "βλέπουν" οι αναλυτές του "The Economist Intelligence Unit", αναφερόμενοι στο ελληνικό... δράμα, τονίζοντας ότι εάν οι δανειστές επιμείνουν σε νομοθέτηση νέων μέτρων στο επικείμενο Eurogroup, τότε οι πιθανότητες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αυξάνονται.

Μάλιστα, οι ίδιοι εκτιμούν πως το σενάριο του grexit θα παραμείνει στο τραπέζι για ακόμη πέντε χρόνια, επισημαίνοντας πως οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας

από το ευρώ αυξάνονται στο 60% εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος.

Σχετικά με το κρίσιμο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα, οι αναλυτές δεν πιστεύουν πως θα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά πως θα γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα νέο δράμα με το ελληνικό χρέος, καθώς από τον Μάρτιο ξεκινά μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές του "The Economist Intelligence Unit" τονίζουν, επίσης, ότι η βασική αιτία για την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης είναι - εκτός από τις πολιτικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση - η διαφωνία των δανειστών για τους στόχους και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών δήλωσαν ότι η παρουσία του ΔΝΤ αλλά και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέες εκταμιεύσεις δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα