Drone συγκρούστηκε με ελικόπτερο


Ναι καλά διαβάσατε. Drone συγκρούστηκε με ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη, πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, ελικόπτερο του αμερικανικού Στρατού που πραγματοποιούσε περιπολία πάνω από τη Νέα Υόρκη, σε αποστολή προστασίας υψηλών προσώπων λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), συγκρούστηκε με μη επανδρωμένο αερόχημα (drone) την περασμένη Πέμπτη.

Το ελικόπτερο ανήκε στη βάση «Fort Bragg», στη Βόρεια Καρολίνα. Ξαφνικά, χωρίς κανείς

από το τετραμελές πλήρωμα να δει κάτι, ένα quadcopter drone που χρησιμοποιείται για χόμπυ έπεσε πάνω του! Ήταν η πρώτη -και μοναδική ως τώρα- παρόμοια σύγκρουση στα χρονικά.

Παρόλο που το drone ήταν σχετικά μικρό, το ελικόπτερο υπέστη ζημιά αλλά το πλήρωμα κράτησε την ψυχραιμία του και ο έλεγχος του ελικοπτέρου δεν χάθηκε. Όταν προσγειώθηκε, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στο παράθυρο και σε μια πτέρυγα του στροφείου. Οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς κράτησαν 24 ώρες και μετά το ελικόπτερο επέστρεψε σε υπηρεσία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο τύπος του drone, καθώς επίσης και σε ποιον ανήκε. Το μόνο στοιχείο που ίσως να βοηθήσει, είναι ότι τα μοναδικά drones που επιτρέπεται να πετούν πάνω από τη Νέα Υόρκη, είναι αυτά της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπλοΐας (Federal Aviation Administration).

Keywords
Τυχαία Θέματα