DS 7 CROSSBACK: Aπό το σαλόνι στο …αλώνι

16:29 2/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Η Citroen αποκαλύπτει σήμερα – λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη– το νέο DS 7 Crossback, ένα ευπαρουσίαστο μεσαίο SUV, που ανεβάζει αρκετά ψηλά τον πήχη και βλέπει κατάματα τον γερμανικό ανταγωνισμό.

Πρώτο δείγμα, ως προς τη σχεδίαση, θετικό. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα μοντέλο γεμάτο με δυναμικές γραμμές. Και με μήκος που το τοποθετεί κατευθείαν στην

πολυπληθή κατηγορία των πιο διάσημων μεσαίων SUV. Συγκεκριμένα, το νέο DS7 Crossback έχει μήκος 4,5 μ., πλάτος 1,89 και μήκος στα 1,62 μέτρα. Εκτός από τις πολλαπλές νευρώσεις του, που απεικονίζουν ένα δυναμικό SUV, η γαλλική φίρμα ήταν ιδιαίτερη απλόχερη στα φωτιστικά σώματα, με το καθ’ ένα να ενσωματώνει 42 στο σύνολο LED.

Σαφώς, το σημείο που ξεχωρίζει στο νέο μοντέλο είναι η πλούσια γκάμα κινητήρων αλλά και το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Το DS 7 Crossback θα κρύβει κάτω από το καπό του το νέο υβριδικό σύνολο E-Tense hybrid, που συνδυάζεται από κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων! Το υβριδικό σύνολο θα είναι διαθέσιμο το 2019. Η γκάμα του θα ξεκινήσει με τα γνώριμα μοτέρ του ομίλου PSA, τρία βενζίνης και δύο ντίζελ. Στην κορυφή των κιβωτίων θα δεσπόζει το νέο οκτάρι κιβώτιο, που θα φέρει αϋπνίες στον ανταγωνισμό.

Όσοι επιλέξουν την υβριδική εκδοχή θα μπορούν να το λειτουργήσουν είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό, ή υβριδικό ή πιο σπορ, όπου ο βενζινοκινητήρας θα κάνει τα …σπορ χατίρια του οδηγού.

Επίσης, το δεύτερο σημείο αιχμής του DS 7 Crossback είναι η αυτόνομη οδήγηση. Το γαλλικό μοντέλο θα έχει ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης που ονομάζεται DS Park Pilot. Με αυτή τη νέα τεχνολογία, το αυτοκίνητο μπορεί να σταθμεύσει μόνο του, ή αντίστροφα παράλληλα με την άκρη του πεζοδρομίου, χωρίς χειροκίνητη χρήση του τιμονιού ή του πεντάλ.Επιπλέον, το DS Park Pilot μπορεί να προσδιορίσει ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που αντιστοιχεί στο μέγεθος του DS 7 Crossback απλά οδηγώντας με ταχύτητα έως και 30χλμ/ώρα.

Σημειώστε και το σύστημα Conencted Pilot, το οποίο θα διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως και 180χλμ/ώρα. Ακόμη θα υπάρχουν συστήματα για την ενεργητική παρακολούθηση των τυφλών σημείων, την αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και την εκτεταμένη αναγνώριση σήμανσης ακόμη και μέσα στη νύχτα!

Στην έκθεση της Γενεύης θα δούμε και το πλουσιοπάροχο εσωτερικό του, με ένα πλέον οδηγοκεντρικό ταμπλό, με δύο οθόνες διαμέτρου 12 ιντσών (μια στο μέσον της κονσόλας και μια πίσω από το τιμόνι) που θα φιλοξενούν όλα τις ηλεκτρονικές λειτουργίες και χώρους για πέντε ενήλικες επιβάτες.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο DS 7 Crossback την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα