"Cyber Monday": Ημέρα online προσφορών για προϊόντα τεχνολογίας


​Την εσχάτως καθιερωμένη cyber Monday, δηλαδή τη Δευτέρα που είναι αφιερωμένη στις online προσφορές ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας (φέτος η ημέρα αυτή είναι στις 28 Νοεμβρίου), η PayPal προβλέπει ότι ο όγκος των διαδικτυακών αγορών θα ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια ανά δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, τις υπόλοιπες συνηθισμένες μέρες του χρόνου η εταιρεία

ηλεκτρονικών συναλλαγών καταγράφει όγκο πληρωμών της τάξης των 10.900 δολαρίων ανά δευτερόλεπτο.

Πέρσι, την αντίστοιχη ημέρα προσφορών σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός συναλλαγών στην ιστορία λειτουργίας της πλατφόρμας, με περισσότερες από 450 πληρωμές το δευτερόλεπτο.

Γενικότερα, στη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου αναμένεται και στην Ελλάδα νέα αύξηση των αγορών μέσω online καταστημάτων. Και καθώς η διείσδυση των ψηφιακών φορητών συσκευών και ειδικά των smartphones μεγαλώνει, το mobile shopping αυξάνεται. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της PayPal και της GfK, το 66% των ενεργών χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί ήδη φορητές συσκευές για να κάνει ηλεκτρονικές αγορές.

Με βάση τις προβλέψεις, από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες αγορών φέτος τις γιορτές θα είναι τα ηλεκτρονικά είδη, η ένδυση και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Μέσα στον Δεκέμβριο, η PayPal αναμένει επίσης τουλάχιστον 17 εκατομμύρια P2P συναλλαγές (απευθείας μεταξύ ιδιωτών), σχετικές με το μοίρασμα του κόστους για αγορά δώρων ή τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων και συγγενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα