Bayer: Θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, λόγω Τραμπ


Δεσμεύτηκε να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ η φαρμακοβιομηχανία Bayer και να διατηρήσει στην χώρα το σύνολο του προσωπικού της Monsanto, την οποία ετοιμάζεται να εξαγοράσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Βέρνερ Μπάουμαν, "υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων νέες δραστηριότητες στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης

και κυρίως στη διατήρηση κατά 100% των θέσεων εργασίας των 9.000 και πλέον εργαζομένων της Monsanto στις ΗΠΑ" επισήμανε σε δημοσιογράφους ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος τύπου του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος συνάντησε τον εκλεγμένο πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκε επίσης να "δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στις ΗΠΑ" περιέγραψε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αποδίδοντας αυτή τη δέσμευση στο "ευνοϊκότερο" κλίμα που έχει διαμορφωθεί "για τις επιχειρήσεις", το οποίο δημιούργησε ο μεγιστάνας.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επενδύσει τουλάχιστον 8 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ τα επόμενα 6 χρόνια, μόλις εγκριθεί η εξαγορά της Monsanto, παραμένοντας ωστόσο ασαφής σχετικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας.

"Αυτή η επένδυση (...) θα δημιουργήσει πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας" τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors και ο κολοσσός της διανομής Wal-Mart ανακοίνωσαν την δημιουργία 5.000 και 10.000 θέσεων εργασίας αντιστοίχως, στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα