BMW, Skoda, Volvo πάνε με …χίλια!


Ηλεκτρικά. Τα αυτοκίνητα που θέλουν οι προηγμένοι οδηγοί. Και όσοι έχουν στις χώρες τους υποδομές. Για αυτό το λόγο και πουλάνε σε άλλες χώρες. Και σε αυτούς ποντάρει και η BMW. Τρανό παράδειγμα ο προηγούμενος μήνας. Ο Ιούνιος σηματοδότησε την άφιξη του ηλεκτρικού MINI Cooper S E Countryman ALL4 στα καταστήματα αρκετών ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών. Πρόκειται για το ένατο ηλεκτρικό

μοντέλο του BMW Group που διατίθεται σήμερα προς πώληση και πλέον η παλέτα των ηλεκτροκίνητων επιλογών ανοίγει ακόμη περισσότερο.

Η δημοτικότητα των καινοτόμων, πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων του BMW Group συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό: το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, συνολικά 42.573 ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW i, BMW iPerformance και MINI παραδόθηκαν στους πελάτες τους, αύξηση 79,8% από πέρσι το ίδιο διάστημα.

Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο εξάμηνο έφτασε τα 51.725.Το BMW Group προχωρά σταθερά για την επίτευξη του στόχου πώλησης 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων το 2017.

Σε ανοδική πορεία και η Skoda. Μόνο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς καθώς παρέδωσε 585.000 οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από τις καλύτερες αγορές της η Ρωσία! Η θετική ανάπτυξη στην κύρια αγορά της, την Ευρώπη και μία διψήφια αύξηση παραδόσεων στη Ρωσία, συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στα πιο καλοπουλημένα της μοντέλα; To Superb και το Kodiaq. Με 27.100 παραδόσεις από το Φεβρουάριο, το νέο SUV έκανε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στις αγορές όλου του κόσμου.

Και επειδή τα νούμερα κεντρίζουν το ενδιαφέρον η Skoda κατάφερε και στην Ελλάδα να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο του 2017. Συγκεκριμένα, πέτυχε αύξηση 145% (1.739 έναντι 710 οχήματα) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016!


Πάντως, η ποσότητα μπορεί να μην κεντρίζει το ενδιαφέρον, όμως αν δεις τα ποσοστά ίσως να βρεις και μερικά διαμάντια! Όπως ότι το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε το Volvo XC90 κατέγραψε 98 ταξινομήσεις, που του χαρίζουν μερίδιο 41,5% στην κατηγορία του – τέσσερα στα δέκα μεγάλα SUV που πωλήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή του έτους είναι XC90!

Keywords
Τυχαία Θέματα