Aποθάρρυνση από Ντάισελμπλουμ για κλείσιμο στις 7 Απριλίου


Με τη δήλωση αυτή, ακυρώνεται η αισιοδοξία που εκπέμπεται από την κυβέρνηση για κλείσιμο στις 7 Απριλίου, αλλά και το πρόβλεπόμενο, ενθαρρυντικό χρονοδιάγραμμα που αφήνουν να βγαίνει προς τα έξω, από το Μαξίμου.
Σύμφωνα με αυτό, τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στις 3 Απριλίου στην Αθήνα. Λίγο πριν από το Πάσχα και πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή,

εάν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να λάβουν την τελική απόφαση και να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ο επικεφαλής, ωστόσο, του Eurogroup βάζει φρένο σ' αυτό το σενάριο, αναφέροντας πως «η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς. Έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει».

Λίγο νωρίτερα, όμως, και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ, δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δίνοντας έτσι, μια, κάθε άλλο, παρά ευοίωνη προοπτική για την διαπραγμάτευση.

Σε κάθε περίπτωση, ''κοντή γιορτή, καθώς εντός της ημέρας αποφασίζουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αν και πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Keywords
Αναζητήσεις
βουλή κλείσιμο πάσχα
Τυχαία Θέματα