Ζάεφ: Έχουν ήδη λυθεί τρία από τα επτά ζητήματα για το όνομα

Δηλώσεις λίγο πριν τη νέα συνάντηση των δύο ΥΠΕΞΟ ίδιος φάνηκε αισιόδοξος«Ένας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτή λύση»

Ο πρωθυπουργών των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων λίγο πριν τη νέα συνάντηση του έλληνα ΥΠΕΞ με τον Σκοπιανό ομόλογό του σημείωσε πως έχουν

επιλυθεί τα τρία από τα επτά ζητήματα που έχουν τεθεί στις διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο υπουργών.

Δείτε επίσης: Εποικοδομητική η συζήτηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς

Ο ίδιος παράλληλα φάνηκε αισιόδοξος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιλυθούν και τα άλλα ζητήματα ενώ τόνισε την ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών.

«Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για την επίτευξη λύσης. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια λύση για το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών. Αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε λύση, είναι εφικτό. Η διαδικασία έχει ενώπιον της ένα χρονοδιάγραμμα. Ελπίζω ότι στα επόμενα βήματα θα εναρμονιστούν οι θέσεις μας για τα ανοιχτά θέματα, τα οποία θα πρέπει κυριολεκτικά να λειτουργήσουν ως γέφυρα ενότητας και με στόχο μια λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας με το συνταγματικό μας όνομα»

Όπως δήλωσε ο Ζάεφ «ένας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτή λύση. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη απορρίψει κάθε άλλη πρόταση που είχε κατατεθεί συμπεριλαμβανομένου του χρονικού προσδιορισμού».

«Δικαιολογημένα τα θέματα κλειδιά είναι ζωτικής σημασίας, όπως π.χ. το όνομα, το Σύνταγμα, εάν θα πρέπει να αλλάξει η όχι, η γλώσσα και άλλα ζητήματα που έχουν αναφερθεί. Είναι η ίδια η ουσία της διαπραγματευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα