Ύβρεις και ένταση στη δίκη Ζέμπερη – «Μου επιτέθηκαν στο νεκροταφείο», καταγγέλλει η μητέρα της Δώρας (video)

Αναβλήθηκε για τις 12 Ιουλίου η δίκηΣυγκλονίζει η περιγραφή του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της 34χρονης Δώρας: «Πέθανε ακαριαία, είχε 14 χτυπήματα σε καρδιά και θώρακα»«Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου», καταγγέλλει η μητέρα της άτυχης εφοριακού«Με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε», πρόσθεσε«Ο Σοροπίδης μπορεί να πλάθει διάφορα σενάρια», υποστηρίζει ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ένταση και ύβρεις

συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα της πρώτης ημέρας της δίκης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο. Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της άτυχης γυναίκας, Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος φυγαδεύτηκε κακήν – κακώς, βρέθηκε για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο των συγγενών και φίλων του θύματος που επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Εν τέλει, η δίκη αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι καταγγελίες της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη, η οποία υποστηρίζει πως δέχτηκε επίθεση από ιερέα στο νεκροταφείο κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους 9 μήνες από την απώλεια του παιδιού της. Μάλιστα, εμφανίστηκε στα δικαστήρια με εμφανή σημάδια από την επίθεση.

«Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε», ανέφερε η μητέρα της άτυχης εφοριακού.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο ίδιος φέρεται να «είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του όταν ήταν ζωντανή».

Για τις 12 Ιουλίου αναβλήθηκε η δίκη

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς και τα αδέλφια της 32χρονης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην Δώρα και στην ακαταπόνητη προσπάθεια της να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της. Η μητέρα αναφέρθηκε στα χρέη “που δημιούργησε” ο πρώην σύζυγος της τα οποία μετά τον χωρισμό της μαζί του ,προσπαθούσε να εξοφλήσει η Δώρα. Η γυναίκα είπε πως θα ήθελε να “πληρώσει με το ίδιο νόμισμα” τον κατηγορούμενο, ενώ οργισμένη ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως “αυτός ο αλήτης” μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές “για ένα κινητό και 5 ευρώ”.

Ο αδελφός και η αδελφή της εφοριακού αναφέρθηκαν σε ανησυχία που είχε η 32χρονη το διάστημα πριν δολοφονηθεί, λόγω επαγγελματικών θεμάτων και επανέλαβαν πως ουσιαστικά αυτή στήριζε την οικογένεια μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ που εργαζόταν, κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη ήταν απλές και τόνισε πως: «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μου το είχε πει».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ως προς την ύπαρξη ή μη γενετικού υλικού τρίτου, άγνωστου, προσώπου στα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος. Η αστυνομικός υποστήριξε ότι τα “δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο“, συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα μίγματα υλικού “ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα“.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο, από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του Σοροπίδη.

Στην επόμενη συνεδρίαση το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί, μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, αν θα χρειαστεί να μελετήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία dna, ο μοριακός βιολόγος, Γιώργος Φιτσιάλος.

Ιατροδικαστής: Η Δώρα πέθανε ακαριαία – Είχε 14 χτυπήματα σε καρδιά και θώρακα

Συγκλονίζουν τα λεγόμενα του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο κορμί της Δώρας Ζέμπερη. Όπως εξήγησε έφερε 14 χτυπήματα και είχε ακαριαίο θάνατο.

«Σας έκανε κάτι εντύπωση;» ρώτησε τον μάρτυρα ο εισαγγελέας της έδρας.

«Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος», απάντησε ο ιατροδικαστής, υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Τέρας θα πεθάνεις»

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, ο Μανώλης Σοροπίδης, μπήκε στο στόχαστρο του αδερφού της άτυχης 34χρονης.

Ο νεαρός κινήθηκε εναντίον του, αλλά εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο 58χρονος έπεσε στο πάτωμα, φοβούμενος για τη ζωή του.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας», είπε ο αδελφός της Δώρας.

«Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις… Τι τον φυλάτε;» φώναζε η αδελφή του θύματος. «Πήρε το παιδί μας…» φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι.

«Παρακολουθούσαν το παιδί μου 20 μέρες»

«Δεν αντέχω να βλέπω τον φονιά του παιδιού μου μπροστά μου, που μου στέρησε τη ζωή του παιδιού μου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος που άπλωσε τα χέρια του πάνω σε αυτό το παιδί. Και να ζητάει τι; Δεν έχει καμία δικαιολογία. Για εμάς πρέπει να καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Και αν δεν μαρτυρήσει θα τον κάνουμε εμείς να μαρτυρήσει», είπε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

«Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Δεν το είχε ενοχλήσει το παιδί μου. Το παιδί μου ήταν άγγελος και άγγελος και εδώ και άγγελος στον ουρανό. Αυτός γιατί να ζει; Θα δεχτώ συγγνώμη από αυτόν που τριγυρνούσε στην γειτονιά μου, παρακολουθούσε το παιδί 20 μέρες, ένα μήνα; Αν είναι δυνατόν, χωρίς να τον έχει πειράξει το παιδί μου. Ας ερχόταν να σκοτώσει εμένα, γιατί το παιδί μου; Το παιδί το έβλεπα φοβισμένο. Υπήρχαν γείτονες που τον είχαν δει. Και με αμάξι κυκλοφορούσε γύρω γύρω από το σπίτι μου με μία μαύρη BMW και στο παγκάκι στην πλατεία γυρόφερνε και στο ψιλικατζίδικο λίγα μέτρα από το σπίτι ψώνιζε μαζί με την Δώρα και στην στάση και στον φούρνο που ήταν στην στάση», πρόσθεσε.

«Με χτύπησε ο παπάς στο νεκροταφείο»

«Είναι Σατανάς και πρέπει να είχε και άλλους (συνεργούς). Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε. Τον πείραξε ότι του είπα γιατί δεν κάλεσε ασθενοφόρο έγκαιρα, δεν βγήκε που φώναζε το παιδί μου “βοήθεια” και γιατί είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του όταν ήταν ζωντανή». τόνισε η μητέρα της άτυχης Δώρας.



Οι δηλώσεις των δικηγόρων

«Ως πολιτική αγωγή προσπαθούμε κατά την αποδεικτική διαδικασία να αποδειχθεί το κατηγορητήριο αφενός, που θεωρούμε ότι η εμπλοκή του εν λόγω κατηγορουμένου είναι δεδομένη, αλλά αν υπάρχουν άλλα πρόσωπα εμπλεκόμενα πρέπει να αποδειχθεί η δράση τους, ο ρόλος τους η συμμετοχική τους δράση. Είναι ένα έμπειρο δικαστήριο, διερευνά τα πάντα εμείς βοηθούμε και θα το κάνουμε μέχρι τέλους για να φανεί η αλήθεια και να καταλήξουμε τι συνέβη εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Δεν είναι εύκολο για μια μάνα και για τα αδέλφια, είναι επώδυνο να έρχονται αντιμέτωποι με τον δολοφόνο. Οι άνθρωποι μόλις που στέκονται στο εδώλιο, αλλά πέρα από την κακή ψυχολογική τους κατάσταση, οι άνθρωποι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήρθαν εδώ για την Δώρα, για να βρουν την αλήθεια, τα αίτια που έχασε τη ζωή του αυτό το κορίτσι με φριχτό τρόπο», ανέφερε η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού.

«Είναι δεδομένο ότι είναι ο δράστης, το DNA του βρέθηκε, το μαχαίρι είναι ένα, το επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής, το ομολόγησε και ο ίδιος δυο φορές ότι είναι ο δολοφόνος, από εκεί και πέρα τα σενάρια που πλάθει δεν πείθουν», τόνισε η Σοφία Πολυζογοπούλου, δικηγόρος πατέρα της Δώρας.

«Έχουν εξεταστεί οι περισσότεροι μάρτυρες, ο κατηγορούμενος έχει εμφανιστεί προκλητικός και αμετανόητος στην οικογένεια. Ό,τι υπάρχει στη δικογραφία έχει επιβεβαιωθεί, ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας, δηλαδή. Υπάρχει η κατάσταση της γενετίστριας που εξήγησε ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του Σοροπίδη στη χαρτοπετσέτα στο νεκροταφείο, ο πραγματογνώμονας ιατροδικαστικής επιβεβαίωσε ότι οι μαχαιριές από το ίδιο μαχαίρι, οπότε αυτά που υποστήριξε ο δολοφόνος ότι ο ίδιος έριξε κάποιες μαχαιριές και άλλος την αποτελείωσε, δεν ευσταθούν», είπε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της Δώρας.

«Μπορεί να πλάθει διάφορα σενάρια»

«Κατηγορούμενος είναι, μπορεί να λέει ότι θέλει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μπορεί να πλάθει διάφορα σενάρια. Είναι δύσκολο να υπάρχουν συνεργοί, ας αφήσουμε να κρίνει η δικαιοσύνη, είπατε για την οργή του πατέρα, ο άνθρωπος είναι ζωντανός νεκρός. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής.

«Ο Σοροπίδης είναι επαγγελματίας δολοφόνος»

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Λογικό που αντέδρασα έτσι το πρωί, μας έχει καταστρέψει οικογενειακώς. Περιμένω να δω τι θα γίνει, μέχρι το τέλος. Η Δώρα δεχόταν απειλές. Μου είχε πει μπαμπά με απειλούν με διάφορες υποθέσεις, το παιδί ήταν καθαρό, δεν χρηματιζόταν. Είμαι φορτισμένος, δεν έχω πάρει ακόμη απαντήσεις από τη διαδικασία. Είναι επαγγελματίας δολοφόνος ο Σοροπίδης, αλλά δεν ήταν μόνος», υποστήριξε ο πατέρας της Δώρας.

Βίντεο: Epsilon

Keywords
Τυχαία Θέματα