«Υπήρχε δολοφονική πρόθεση» – Ο 30χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο για τον άγριο ξυλοδαρμό του

Ο φοιτητής περιγράφει πώς σημειώθηκε η επίθεση«Υπήρχε δολοφονική πρόθεση»

Για την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τρία άτομα στο Ρέθυμνο μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 ο 30χρονος διδακτορικός φοιτητής, αποδίδοντας τα κίνητρα του ξυλοδαρμού ως ρατσιστικά.

Δείτε επίσης: Απρόκλητη επίθεση σε βάρος 30χρονου στο Ρέθυμνο (σκληρές εικόνες)

Δείτε επίσης: Ξυλοδαρμός φοιτητή στο Ρέθυμνο – «Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας»

«Μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά που φαίνονταν καθημερινά, τελείως φυσιολογικά»,

αναφέρει ο φοιτητής και προσθέτει: “Μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Με έριξαν σε σκαλιά και πέφτοντας κάτω συνέχισαν να με γρονθοκοπούν και να με κλοτσούν ανελέητα” σημείωσε και πρόσθεσε: “Απέφυγα τον πρώτο και ήρθε κατευθείαν πάνω μου ο δεύτερος και με έριξε στα σκαλιά. Στο σημείο υπάρχει ακόμη αίμα από την επίθεση».

Ο φοιτητής περιγράφει πώς σημειώθηκε η επίθεση

«Όλα άρχισαν γύρω στις 14:30, την ώρα που επιστρέφαμε από μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μιας επίσκεψης ενός φίλου από το Ηράκλειο στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό.

Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας λοιπόν και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχθεί σε ένα πεζούλι, και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα».

«Τα τρία αυτά άτομα τα έβλεπα πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή, όσο τα είδα, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πρόλαβα να τα δω. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αντιληφθεί αν μας ακολούθησαν γιατί την ώρα εκείνη Σάββατο βράδυ στην παλιά Πόλη κυκλοφορούν αρκετά άτομα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε δολοφονική πρόθεση»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι υπήρχε δολοφονική πρόθεση.

«Μου έριχναν μόνο κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος του που βρισκόταν μαζί του κατάφερε να διαφύγει και στη συνέχεια κάλεσε σε βοήθεια».

Τέλος, όσον αφορά το κίνητρο του άγριου ξυλοδαρμού του ανέφερε: «Το κίνητρο σε περίπτωση που δεν με ήξεραν ή δεν με είχαν δει από κάπου, κάποια άλλη στιγμή λογικό σε μία τέτοια παράλογη πράξη δεν θα μπορούσα να εντοπίσω.

Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά, είναι τέτοιου είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι έμψυχα αντικείμενα στη διάθεση μας για οτιδήποτε γύρω μας. Τέτοια σκηνικά είχαν γίνει όλο και πιο σπάνια. Παλιότερα είχαν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά.

Όμως μετά τη διάλυση της εθνικιστικής οργάνωσης που υπήρχε εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα ήταν ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες ή ευάλωτες, δεν είναι ακριβώς, μειονότητες οι οποίες είναι αντιληπτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα