11ο Συνέδριο της ΝΔ (live) – Δηλώσεις στελεχών του κόμματος (εικόνες – video)

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου το 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

Δείτε ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου

Δείτε ζωντανά τις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. #axizoume_kalytera https://t.co/fs4ai83TrG

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) 16 Δεκεμβρίου 2017

Η

κήρυξη της έναρξης των εργασιών έγινε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολουθούν ομιλίες από τον Κωστή Χατζηδάκη, Αντιπροέδρο Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου στους αρχικούς ομιλητές είναι ο Antonio López-Istúriz White, Ευρωβουλευτής, Γενικός Γραμματέας ΕΛΚ καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων.

Επίσης ομιλίες θα κάνουν ο Άδωνης Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, ο Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καρδίτσας και ο Κώστας Δέρβος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

Λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν δηλώσεις κατά την είσοδό τους στην αίθουσα.

Δηλώσεις Κώστα Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έστειλε με τις δηλώσεις του σαφές μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος.

«Όπως πολλές φορές στην ιστορία της, η παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο, για αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και αυτό είναι στο χέρι όλων μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο του κόμματος.

«Η παράταξη μας προχωρά στο συνέδριο της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το συνέδριο η ΝΔ θα αναδείξει το σχέδιο της για την ανάταξη της χώρας μας με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», πρόσθεσε.

Κώστας Καραμανλής: Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. #axizoume_kalytera https://t.co/uIZenYktLv pic.twitter.com/oKl7H17DEa

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) 16 Δεκεμβρίου 2017

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά

“Είμαστε σήμερα εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται“, δήλωσε προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αντώνης Σαμαράς: Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται. #axizoume_kalytera https://t.co/LKzXoMBFRA pic.twitter.com/wVESXtpo9G

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) 16 Δεκεμβρίου 2017

«Είναι η πιο αναξιόπιστη, ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης», τόνισε η Ασημακοπούλου

Σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση χρησιμοποίησε, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Είναι η πιο αναξιόπιστη, ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Θα έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους», συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Με την ιδιότητα της υπεύθυνης του τομέα ψηφιακής πολιτικής, επιτέθηκε επίσης στον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά.

«Είμαι υποχρεωμένη να παρακολουθώ τον απίστευτο υπουργό, Νίκο Παππά. Τον αποτυχημένο υπουργό καναλάρχη, ο οποίος δεν απασχολείται με την ψηφιακή πολιτική αλλά με την προπαγάνδα και τη συνεχή προσπάθεια να ελέγξει τα ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η μετάβαση στην ψηφιακή πολιτική είναι το κλειδί για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα και πως η ΝΔ έχει έτοιμες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

«Η ΝΔ υπηρετεί τον πολίτη και το έθνος, όχι τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες», ανέφερε ο Βαρβιτσιώτης

«Η ΝΔ υπηρετεί τον πολίτη και το έθνος, όχι τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες» τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για το δίλημμα παλαιού και νέου, τονίζοντας πως παλιό είναι «το ψέμα και η συκοφαντία, να χρησιμοποιείς μεσάζοντες στα εξοπλιστικά προγράμματα και να εξαθλιώνεις τους πολίτες με υπέρμετρη φορολογία» τονίζοντας πως η ΝΔ κοιτούσε πάντα μπροστά. «Υπηρετήσαμε το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα της χώρας. Σε εμάς ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος προς την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να μιλάνε για προστασία αδυνάτων όταν περιορίζουν τις κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους. «Μιλούν για προστασία των φτωχών αυτοί που μοιράζουν μερίσματα και την ίδια στιγμή τους παίρνουν τα διαμερίσματα» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Εμείς έχουμε καθήκον να μην φοβηθούμε να συγκρουστούμε με οργανωμένες μειοψηφίες» είπε, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση προειδοποίησε για τους κινδύνους έγκαιρα, απαιτώντας γενναία μέτρα και χρηματοδότηση. «Το μεταναστευτικό αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα. Για εμάς υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Δεν θέλουμε τα νησιά μας να γίνουν τα νησιά Ελις της Ευρώπης. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι όσων θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε μόνιμη χώρα μεταναστών» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ είναι και πάλι εδώ, έτοιμη να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στην εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε Σταϊκούρας

«Η ΝΔ είναι και πάλι εδώ, έτοιμη να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας για την οικονομία, περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Η χώρα στο πεδίο της οικονομίας παρουσιάζει παραλυτική στασιμότητα εξαιτίας της επιλογής της υπερφορολόγησης και της συρρίκνωσης ρευστότητας» είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως «ουσιαστική έξοδος από τα προγράμματα δεν μπορεί να υπάρξει λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα».

Επιπλέον είπε ότι η ΝΔ έχει ρεαλιστικό σχέδιο δημιουργίας καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και αναφερόμενος στους βασικούς του πυλώνες μίλησε για σταδιακή μείωση των φόρων, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση κεφαλαίων, ολοκληρωμένη στρατηγική για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας και μετάβαση σε εξωστρεφή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα