Ξεκίνησε, με ομιλία Κουτσούμπα, το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ (εικόνες – video)

Με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα και υπό τους ήχους του «Οδηγητή» του Χρήστου Λεοντή σε στίχους του Κώστα Βάρναλη άρχισε το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, στα 99 χρόνια συνεχούς δράσης του.

Μάλιστα με μουσικοί και τραγουδιστές σηκώθηκαν ανάμεσα στους συνέδρους και τραγούδησαν τον «Οδηγητή» δίνοντας μία διαφορετική νότα στην έναρξη. Στο τέλος οι τραγουδιστές ύψωσαν τη γροθιά τους κρατώντας κόκκινα γαρίφαλα, τα οποία στη συνέχεια μοίρασαν

στους συνέδρους. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με την ιστορική πορεία του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων προβάλλονταν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Μπελογιάννης.

Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα μετά 2008 έδωσε το έναυσμα για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων» τόνισε στην ομιλία του από το βήμα του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποπροσανατόλισε, χειραγώγησε και ακινητοποίησε το λαό».

Στις πρώτες θέσεις Βούτσης, Κακλαμάνης, κ.α.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην έναρξη του Συνεδρίου έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Σπύρος Λυκούδης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα