Ξανά στο «μικροσκόπιο» το άγνωστο DNA στην υπόθεση Ζέμπερη

Δίχως τέλος το θρίλερ της δολοφονίας Επιχειρείται η μελέτη του ορφανού δείγματος DNA Η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάνταΣε εκκρεμότητα το αίτημα της οικογένειας για αναπαράσταση του εγκλήματος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών,

μετά από 14 μαχαιριές.

Δείτε επίσης: Δίχως σταματημό οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Ζέμπερη – Τι βρέθηκε στο μπουφάν της

Δείτε επίσης: Μέχρι θανάτου με άλλον άνδρα πάλεψε η Ζέμπερη – Μπαίνει τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση

Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια της άτυχης 32χρονης εφοριακού έχει διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος, Μανώλης Σοροπίδης, αν και αρχικά είχε δηλώσει ένοχος για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι αυτός που την σκότωσε, παρά μόνο την τραυμάτισε για να της πάρει με εντολή τρίτων την τσάντα.

Δείτε επίσης: Δύο φορές είχαν απειλήσει τη ζωή της Δώρας Ζέμπερη λίγο πριν δολοφονηθεί (video)

Δείτε επίσης: Μάρτυρας – «κλειδί»: Είδα τη Ζέμπερη στο τρένο την ημέρα της δολοφονίας, ήταν ανήσυχη (video)

Ο ανακριτής διόρισε τον γενετιστή και μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο ως τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του θύματος. Καλείται να αναλύσει το ορφανό δείγμα DNA στα νύχια της άτυχης εφοριακού και όχι μόνο, που εντόπισε η τεχνική πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Φιτσιάλος ανέφερε:

«Έχουμε ζητήσει τα πρωτογενή εργαστηριακά αποτελέσματα για να κάνουμε τη δική μας επεξεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση στα νύχια του θύματος έχει καταγραφεί ένα δεύτερο γενετικό υλικό αγνώστου ανδρός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο έγκλημα, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Θα προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες αναλύσεις για να «διαβάσουμε» το γενετικό υλικό και να φωτίσουμε την υπόθεση. Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρχει και υλικό τρίτου ατόμου», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η γνώμη του για το γεγονός ότι μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, η πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέθεσε στον ανακριτή πως το DNA στα νύχια της Δώρας δεν είναι αξιοποιήσιμο, απάντησε:

«Γι αυτό υπάρχει και δεύτερος πραγματογνώμονας που διορίζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ζητάμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία προς όφελος της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά. Το πόρισμα του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με την ίδια εκπομπή η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιάννα Παναγοπούλου είπε:

«Η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Κάνει ενέργειες, υποβάλλει αιτήματα κι ευτυχώς ένας καλός ανακριτής ψάχνει με σπουδή την υπόθεση. Η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας έχουν την ομολογία του δράστη, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία».

Ανέφερε ακόμα πως το αίτημα της οικογένειας για αναπαράσταση του εγκλήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πηγή: anikolouli.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα