Βρυξέλλες: Η γεφύρωση των διαφορών στο «μενού» της συνάντησης με τους Θεσμούς

Σημαντική συνάντηση θα έχει απόψε το βράδυ η ελληνική πλευρά που εκπροσωπείται από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη και Έφη Αχτσιόγλου με τους Πιέρ Μοσκοβισί, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κλάους Ρέγκλινγκ και Μπενούα Κερέ με στόχο την γεφύρωση των διαφορών σχετικά με την ολοκλήρωση της β’αξιολόγησης αλλά και την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα. Στη συνάντηση θα εκπροσωπηθεί και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, η αποψινή συνάντηση θα μπορούσε να άρει τις

διαφορές και να δώσει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Η αποψινή συνάντηση αποτελεί μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε ασφαλιστικό εργασιακό ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πάντως σήμερα, ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί σε ακρόαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι εφικτή η συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει πως μια συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας είναι δυνατή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, προσθέτοντας πως μπορεί να δημιουργηθούν κίνδυνοι, αν η συμφωνία δεν επιτευχθεί γρήγορα.

Επιπλέον, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η διευθέτηση του χρέους αλλά και οι καίριες αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Κατά την ομιλία του άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ λέγοντας ότι θα πρέπει όλοι, μαζί και το Ταμείο, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει οριστικά την οικονομική κρίση και να βγει από το τούνελ της λιτότητας.

Βloomberg: Συνάντηση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

Όπως μετέδωσε το Bloomberg ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόκειται να μεταβεί την Πέμπτη στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόλις μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τους δύο άνδρες είναι το ελληνικό πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα