Βουλευτής της Χ.Α. μοίρασε εθνικιστικό υλικό σε μαθητές εντός τους Κοινοβουλίου (εικόνες)

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται o βουλευτήςΣυντάχθηκε απόρρητη αναφορά από τον φρούραρχο της Βουλής Κώστα Κυριαζόπουλο

Μία ακόμη επίδειξη «ήθους» έκανε η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά επιχειρώντας τον προσηλυτισμό ανήλικων μαθητών εντός στο χώρο του Κοινοβουλίου. Μία κίνηση πρωτόγνωρη, απαράδεκτη και χυδαία.

Συγκεκριμένα, στα πράσα

πιάστηκε ο Γιάννη Σαχινίδης, βουλευτής της Χ.Α. που αποπειράθηκε να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό εθνικιστικού περιεχομένου σε ανήλικους μαθητές εντός του χώρου του Κοινοβουλίου.

Το περιστατικό εξελίχθηκε την περασμένη Τρίτη 28 Μαρτίου και -ευτυχώς- ο βουλευτής έγινε άμεσα αντιληπτός από τους αστυνομικούς της Βουλής.

Ο Σαχινίδης μοίραζε ημερολόγια, μπρελόκ και φυλλάδια σε μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας που επισκέπτονταν τη Βουλή.

Αμέσως απομακρύνθηκε από τα παιδιά που επέστρεψαν το υλικό στους τρεις εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν.

Στη συνέχεια, συντάχθηκε απόρρητη αναφορά από τον φρούραρχο της Βουλής Κώστα Κυριαζόπουλο προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που εξιστορούσε τι ακριβώς συνέβη.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα