Βίντεο – ντοκουμέντο λίγες στιγμές μετά από την εκτέλεση Στεφανάκου (εικόνες – video)

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τους εκτελεστές του Στεφανάκου ενώ επέβαιναν σε λευκή μηχανή επί της λεωφόρου ΚαβάλαςΟι αρχές “σκανάρουν” το υλικό αναζητώντας στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα ή στο κίνητρο των δραστώνΟι δράστες αναζητούσαν το “κενό” στη φύλαξη του 57χρονου και άδειασαν 22 σφαίρες διαμετρήματος 7,62mm

Μπροστά σε κάμερα ασφαλείας έδρασαν οι εκτελεστές του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου αδειάζοντας σχεδόν μία γεμιστήρα (22 σφαίρες) πολεμικού τυφεκίου τύπου Καλάσνικοφ, στο σώμα του, μέσα στη θωρακισμένη BMW

του έξω από την εταιρεία του στη λεωφόρο Καβάλας.

Δείτε επίσης: Φόβοι για ξέσπασμα πολέμου στη «νύχτα» από την ΕΛ.ΑΣ. – Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Στεφανάκο;

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τους δράστες να τρέπονται σε φυγή, λίγες στιγμές μετά το μαφιόζικο χτύπημα έξω από την εταιρεία που διατηρούσε ο Στεφανάκος. Στο βίντεο που έχει τεθεί στο “μικροσκόπιο” των αρχών φαίνονται δύο άτομα που επιβαίνουν σε μία μοτοσικλέτα λευκού χρώματος η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατευθύνθηκε προς την Ελευσίνα. Η πινακίδα του δίκυκλου “μαρτυρά” ότι είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα από την περιοχή της Ηλιούπολης.

Δείτε επίσης: Δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι ο Βασίλης Στεφανάκος – Τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ (εικόνες)

Οι αρχές “σκανάρουν” το οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να αλιεύσουν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα ή στο κίνητρο των δραστών. Την ίδια ώρα, εκτιμάται πως η άρση των συνομιλιών θα δώσει αρκετά σημαντικές πληροφορίες για τις τελευταίες κλήσεις που δέχτηκε ο Στεφανάκος.

Πάντως, εκτιμάται πως η εκτέλεση αποτελεί συμβόλαιο θανάτου που θυμίζει περισσότερο τρομοκράτες παρά απλούς ποινικούς.

Αναζητούσαν το “κενό”

Επί της ουσίας οι εκτελεστές αναζητούσαν ένα κενό λίγων δευτερολέπτων που ο 57χρονος θα έμενε χωρίς την προστασία του θωρακισμένου οχήματός ή των δύο σωματοφυλάκων του που αποτελούσαν τη “σκιά” του. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης για άγνωστο λόγο ο Στεφανάκος κατέβηκε από το σπίτι του στη λεωφόρο Αθηνών 304 στο Χαϊδάρι χωρίς τη συνοδεία του.

Είτε το γνώριζαν είτε όχι, οι δολοφόνοι το εκμεταλλεύτηκαν για να τον εκτελέσουν.

Οι αρχές πιθανολογούν πως το κίνητρο της εκτέλεσης, εντάσσεται σε μακροχρόνιο πόλεμο ατόμων της νύχτας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με προσωπική υπόθεση ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στο μεταξύ, οι 22 κάλυκες του Καλάσνικοφ μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική προκειμένου να δουν αν το όπλο ήταν «καθαρό» ή «μαρκαρισμένο» από άλλη εγκληματική ενέργεια.



Βίντεο: Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα