Βερναρδάκης: Η αξιολόγηση κλείνει τις επόμενες ημέρες

Αισιόδοξος για την πορεία της αξιολόγηση που θα κλείσει τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει πολιτική συμφωνία, παράλληλα με το κλείσιμο των τεχνικών θεμάτων, δήλωσε από τα Χανιά ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης που στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά, επισκέφθηκε σωφρονιστικά καταστήματα του νομού σημείωσε μεταξύ άλλων πως στο πλαίσιο της συμφωνίας «μιλάμε για μέτρα μετά το 2019, μαζί

με τα αντίμετρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει και συμφωνία για το χρέος».

Παράλληλα χαρακτήρισε φήμες και σπερμολογία τα όσα ακούγονται να μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε σε ότι αφορά το χρέος, «αυτό που προσδοκούμε είναι μια γενναία αναδιάρθρωση με μείωση της ονομαστικής του αξίας και πιθανώς κάποιου κουρέματος».

Επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα έχει δώσει το πλαίσιο, αλλά το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους αφορά την διελκυστίνδα, ΔΝΤ και Ε.Ε και κυρίως Γερμανίας.

Αναφορικά τέλος με τα προβλήματα των σωφρονιστικών καταστημάτων είπε πως το ζήτημα με τις ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζεται με τις 630 προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ ανέφερε πως η κατάσταση των φυλακών έχει βελτιωθεί, αλλά προφανώς χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα.

Τον κ. Βερναρδάκη συνόδευε στην επίσκεψή του στις φυλακές της Αγιάς ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.

Πηγή: zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα