Κατολισθήσεις και πλημμύρες από την κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει ξανά η «Μέδουσα»

Βγήκαν στη στεριά οι βάρκες στο ΡίοΖημιές και στο ΑντίρριοΈσπασε τζαμαρία σε κολυμβητήριο στην ΠάτραΚατολισθήσεις στα ΚαλάβρυταΣτα λευκά το Μέτσοβο

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρότερα φαινόμενα κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Τις καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύουν ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας που θα θυμίζει Οκτώβριο ενώ η κακοκαιρία,

γνωστή και με το προσωνύμιο «Μέδουσα» αναμένεται να μπει σε ύφεση από το πρωί της Τρίτης.

Ένας νεκρός στην Αμφιλοχία

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας, 45χρονος που αγνοούνταν και αναζητούνταν από το βράδυ της Κυριακής, στην Τ.Κ. Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Βγήκαν στη στεριά οι βάρκες στο Ρίο

Επιχείρηση μέσα στην καταιγίδα για να δεθούν και πάλι τα φεριμποτ που κινούνταν ακυβέρνητα στην περιοχή του Ρίου, καθώς είχαν κοπεί οι κάβοι στήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Λόγω των σφοδρών ανέμων υπέστησαν ζημιές βάρκες και φουσκωτά.

Έσπασε τζαμαρία στην Πάτρα

Στην πόλη της Πάτρας οι δρόμοι στην Ακτή Δυμαίων μετατράπηκαν σε λίμνη δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση κυρίως των δικύκλων, αλλά και των αυτοκινήτων.

Ο σφοδρός αέρας που έπνεε στην περιοχή της Πάτρας είχε ως αποτέλεσμα να πέσει μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου «Πέπανος» την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις.

Ζημιές και στο Αντίρριο

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και το Αντίρριο όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές καταιγίδες από τις οποίες προκλήθηκαν πλημμύρες όπως φαίνεται και στα βίντεο του nafpaktianews.

Παράλληλα, λόγω των καιρικών φαινομένων έσπασαν και αρκετά κλαδιά δέντρων.

Κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα

Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν η κακοκαιρία δημιούργησα προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Οι οδηγοί που κινούνταν στην επαρχιακή οδό έπρεπε να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Στα λευκά «ντύθηκε» το Μέτσοβο

Το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» και το Μέτσοβο.

Η ραγδαία επιδείνωση εκδηλώθηκε με χαλάζι, βροχές και ισχυρούς ανέμους, με την πόλη να «ντύνεται» στα λευκά.

Πλημμύρες σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη

Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους στην Πτολεμαΐδα.

Την κατάσταση δυσχέρανε ακόμη περισσότερο, η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων σε μεγάλο τμήμα της Πτολεμαίδας -και κυρίως στην Κάτω Πτολεμαίδα- αλλά και σε δημοτικές κοινότητες της Εορδαίας.

Μεμονωμένες περιπτώσεις με αντλήσεις υδάτων , όπου χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική, υπήρξαν επίσης στις δημοτικές κοινότητες του Ανατολικού και του Αγίου Χριστοφόρου Εορδαίας, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση, στο σύνολο σχεδόν της περιοχής.

Πλημμύρες και στη Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Επιπλέον, ξεριζώθηκαν τέσσερα δέντρα σε διάφορα σημεία της Λάρισας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης του τελευταίου 24ωρου. Από την πτώση των δέντρων δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Για την απομάκρυνση των δέντρων επιχείρησαν δυνάμεις τις πυροσβεστικής, αλλά και η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βροχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Έντονη βροχόπτωση στο Αγρίνιο

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το Αγρίνιο και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην πόλη.

Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που έπαιρναν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

Χαλάζι και προβλήματα στο οδικό δίκτυο στα Ιωάννινα

Προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου, άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε χθες το από γεύμα την Ήπειρο.

Από χθες, μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η «Μέδουσα»

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι περιοχές που θα πληγούν το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας είναι η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι ανατολική κυρίως Εύβοια, οι ακτές του Θερμαϊκού και η νότια Χαλκιδική. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα σπάνια για την εποχή, όχι μόνο για την έντασή τους αλλά και για το γεωγραφικό πλάτος που καλύπτουν.

Για την Αττική προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και βροχόπτωση από τα μεσάνυχτα και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα