Τρόμος για ηλικιωμένους από εισβολές ληστών σε Μέγαρα, Λιόσια και Κρήτη

Τον τρόμο από εισβολές αγνώστων μέσα στα σπίτια τους βίωσαν δυο ηλικιωμένοι σε Μέγαρα, Λιόσια και στην Κρήτη από εισβολή ληστών. Στον δήμο Χερσονήσου δυο άνδρες φέρεται να παραπλάνησαν την ηλικιωμένη, λέγοντάς της ότι ενημερώνουν για τον κορονοϊό…

Ξημερώματα της Τρίτης (31/03) στις 03:00 πέντε άγνωστα άτομα, παραβίασαν κεντρική είσοδο σπιτιού στα Μέγαρα και με την απειλή μαχαιριού, κατάφεραν να αφαιρέσουν από μια 83χρονη χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα ένα μαχαίρι έπεσε από τους δράστες κατά την διάρκεια

της διαφυγής τους στην αυλή του σπιτιού και το περισυνέλεξαν αστυνομικοί που κλήθηκαν στο συμβάν.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 02:00 τα ξημερώματα, δύο άγνωστα άτομα εισέβαλαν σε μονοκατοικία στα Λιόσια και αφού ακινητοποίησαν τον 85χρονο ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν προσωπικά του αντικείμενα και διέφυγαν.

Ληστές με γάντια και προστατευτικές μάσκες έδεσαν ηλικιωμένη και της «άρπαξαν» όλα τα χρυσαφικά

Δύσκολες ώρες στα χέρια δύο αγνώστων ανδρών πέρασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (29/03), μία ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, σύμφωνα με το «neakriti.gr». Φέρεται, μάλιστα, οι δυο άνδρες να παραπλάνησαν την ηλικιωμένη, λέγοντάς της ότι ενημερώνουν για τον κορονοϊό.

Οι δύο άνδρες, κατά πληροφορίες από την Αστυνομία, εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού τη φίμωσαν και την έδεσαν, στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά. Προφανώς και γνώριζαν ότι η 79χρονη μένει μόνη της κι έτσι κατάφεραν να σχεδιάσουν από πριν ότι έκαναν.

Φορώντας γάντια και προστατευτικές μάσκες, μπήκαν στο σπίτι της με πρόσχημα ότι ενημερώνουν για τον κορονοϊό. Αφού έκαναν ό,τι έκαναν, τράπηκαν σε φυγή ενώ από την Αστυνομία αναφέρεται ότι κατάφεραν να αρπάξουν τρία δακτυλίδια καθώς και μία αλυσίδα του λαιμού. Η ΕΛΑΣ που έχει στα χέρια της στοιχεία που αξιοποιούνται, διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πιάστηκαν από την Αστυνομία διαρρήκτες, που μπαίνοντας σε σπίτι, απήγαγαν γυναίκα στην Ερμιόνη. Είχαν ρημάξει οικίες, καταστήματα και αποθήκες στην περιοχή.

Πηγή: Τρόμος για ηλικιωμένους από εισβολές ληστών σε Μέγαρα, Λιόσια και Κρήτη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα