Τρόμος από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο: Αδειάζουν σούπερ μάρκετ στην Ιταλία – Κλείνουν ναοί

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σκορπάει τρόμο σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, καθώς εξαπλώνεται με αστραπιαίες ταχύτητες… Ο τρίτος νεκρός στην Ιταλία είναι μια γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Κρέμονα στα βόρεια της χώρας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα

μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στην Ιταλία, τα κρούσματα του Covid-19 είναι πλέον 150. Αδειάζουν σούπερ μάρκετ στην Ιταλία. Κλείνει ο καθεδρικός στο Μιλάνο. Σκέψεις και για «λουκέτο» στο Βατικανό». Αναβλήθηκαν και αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ δε θα γίνει το καρναβάλι της Βενετίας. Επίσης, σε άδειο θέατρο η επίδειξη του Giorgio Armani στο Μιλάνο. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι και τρίτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» είναι νεκρός.

Σε καραντίνα δεκάδες μαθητές που συνάντησαν Νοτιοκορεάτες στους Αγίους Τόπους στο Ισραήλ. Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού από επιβάτες του «Diamond Princess» (νεκρός είναι και τρίτος επιβάτης) στη Βρετανία. Η Αρμενία κλείνει τα σύνορά της με το Ιράν.

#BREAKING Italy reports its third death from COVID-19, as cases soar to at least 155, including 26 patients in serious condition. Settimana della moda, Serie A, and Carnevale di Venezia are all impacted by the outbreak. #coronavirus #COVID19Italia https://t.co/wCJkzxWqto

— Orel Fargas (@OrelFargas) February 23, 2020

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ιταλία

Στην Ιταλία η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά και τον τρίτο νεκρό. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Βενετίας ακυρώνονται λόγω της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού. Επίσης, αναβλήθηκαν και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Serie Α (Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι, Τορίνο-Πάρμα και Ίντερ-Σαμπντόρια).

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παρόλα αυτά, το πρακτορείο «Reuters» δημοσιεύει φωτογραφίες με ανθρώπους να έχουν ντυθεί με αποκριάτικες στολές αλλά να φορούν και… μάσκες για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα είναι, πλέον, 150. Εν τω μεταξύ, είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Ισραήλ: Σε καραντίνα δεκάδες μαθητές που συνάντησαν Νοτιοκορεάτες στους Αγίους Τόπους

The full #coronavirus situation in Lombardy, northern Italy #covid19:

Duomo shut down. No mass in whole region
Bars, clubs closed
Schools, unis suspended
4 Serie A games to be rescheduled
Museums closed

Some working from home tomorrowhttps://t.co/l4HVSf6HKD

— Alessio Perrone (@alessioperrone) February 23, 2020

Εκατοντάδες, περίπου 200, ισραηλινοί μαθητές κι εκπαιδευτικοί εκλήθησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους από σήμερα και για 14 ημέρες, αφού ήλθαν σε επαφή με νοτιοκορεάτες τουρίστες που επικσέφθηκαν τους Αγίους Τόπους κι έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό Covid-19, καθώς η επιδημία προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε τη συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής», έπειτα από συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και της ασφάλειας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας για 180 μαθητές σχολείων, 18 εκπαιδευτικούς κι έναν φύλακα ασφαλείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για δυο βδομάδες, αφού πρόσφατα διασταυρώθηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών με τους χριστιανούς προσκυνητές από την Νότια Κορέα.

Δεκαοκτώ από τους τουρίστες αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα του τη λεπτομερή διαδρομή των νοτιοκορεατών τουριστών που έκαναν προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Είχαν επισκεφθεί ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Όχθη.

Εξάλλου χθες, 200 μη Ισραηλινοί επιβάτες αεροπλάνου προερχόμενοι από τη Σεούλ δεν έγιναν δεκτοί για αποβίβαση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, καθώς οι ισραηλινές αρχές εφαρμόζουν νέα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο ισραηλινό έδαφος για να αντιμετωπίσουν το κίνδυνο της επιδημίας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή (23/02) ότι η απαγόρευση εισόδου θα εφαρμοσθεί επίσης από αύριο και για τους μη ισραηλινούς επιβάτες που θα προέρχονται από την Ιαπωνία.

Ταυτόχρονα, 14ήμερη καραντίνα θα είναι υποχρεωτική για κάθε ισραηλινό πολίτη που θα επιστρέφει από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

«Και κάθε άτομο που έχει διαμείνει στην Ταϊβάν, την Ιταλία ή την Αυστραλία κατά τη διάρκεια των 14 τελευταίων ημερών και θα εμφανίζει τα συμπτώματα της ασθένειας, θα εξετάζεται» ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

«Η ισραηλινή αστυνομία έχει αναπτύξει τις αναγκαίες μονάδες για την περίπτωση που πολίτες δεν θα υπακούσουν στις οδηγίες», ξεκαθάρισε ο Γκιλάντ Ερντάν, υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας.

Προειδοποίησε επίσης για οποιαδήποτε απόπειρα διατάραξης της διαδικασίας των εκλογών της 2ας Μαρτίου με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, Μάι Αλ -Κάιλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19, προσθέτοντας ότι υπάρχει συντονισμός των παλαιστινιακών αρχών με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ για τη διαχείριση της απειλής της επιδημίας. Διευκρίνισε δε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ «δεν αφορά παρά μόνο τον ιό».

Βρετανία: Τέσσερα νέα κρούσματα κοροναϊού από επιβάτες του Diamond Princess

Άλλα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, σε επιβάτες που επέστρεψαν στη χώρα από το κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess». Αμέσως μετά την άφιξή τους το Σάββατο (22/02), τέθηκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο Άροου Παρκ του Γουίραλ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, Κρις Γουίτι, σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τα νέα περιστατικά, λέγοντας ότι τέσσερις επιπλέον ασθενείς στην Αγγλία είχαν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά σε 13.

Όπως έγινε γνωστό, ο ιός μεταφέρθηκε στους επιβάτες κατά την παραμονή τους στο «Diamond Princess» και οι ασθενείς οδηγήθηκαν σε ειδικό κέντρο του NHS.

Συνολικά το Σάββατο (22/02) έφτασαν από το Τόκιο στη Βρετανία με ειδική πτήση 32 βρετανοί και ιρλανδοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Η Αρμενία κλείνει τα σύνορά της με το Ιράν

«Για δύο εβδομάδες» κλείνει η Αρμενία τα χερσαία σύνορά της με το Ιράν και διακόπτει τις αεροπορικές συνδέσεις με τη χώρα όπου πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του ιού Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

«Οι αεροπορικές συνδέσεις Ιράν – Αρμενίας και η είσοδος προσώπων στην Αρμενία μέσω του συνοριακού περάσματος του Μέγρι», του μοναδικού ανάμεσα στις δύο χώρες, «διακόπτονται», ανακοίνωσε σε μήνυμά του στο Twitter. Η διακοπή θα ισχύσει για 14 ημέρες.

Ειδική επιτροπή επιφορτισμένη με την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στην Αρμενία θα συνέλθει αύριο για να συζητήσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτρέψουμε να κατακλυσθούμε από τον πανικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το Ιράν έγινε την Κυριακή (23/02) η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον ιό Covid-19 εκτός της Κίνας, με οκτώ θανάτους.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Πηγή: Τρόμος από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο: Αδειάζουν σούπερ μάρκετ στην Ιταλία – Κλείνουν ναοί - altsantiri

Keywords
ιταλια, σουπερ μαρκετ, σουπερ, giorgio armani, serie a, υπουργείο παιδείας, χονγκ κονγκ, κορονοϊός, νέα, καρναβαλι, θεατρο, armani, princess, italy, moda, https, february, σχολεια, reuters, τζουλια, full, games, working, home, κορεα, μπεν, ιαπωνια, αιγυπτος, twitter, απε-μπε, afp, τζουλια αλεξανδρατου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, Γόνδολες της Βενετίας, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, νεα κυβερνηση, τζουλια αλεξανδρατου 2012, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, κρουσματα σημερα, αποτελεσματα, αποκριατικες στολες, κλειστα τα πανεπιστημια, χωρες, αστυνομια, αυστραλια, γυναικα, ιερουσαλημ, ιος, ιορδανια, ιραν, ισραηλ, καθημερινη, κινα, μιλανο, νεα μετρα, τα νεα, υπουργείο παιδείας, φωτογραφιες, afp, armani, games, αγωνες, αεροδρομιο, απε, απε-μπε, αρμενια, ατομο, άφιξη, βορεια, γινει, δυτικη οχθη, δυτικη, δοθηκε, εγινε, εδαφος, ευρω, υπαρχει, εκθεσεις, εβδομαδα, ενημερωση, εξετασεις, εξι, ζημια, εικοσι, ιντερ, κυβερνηση, ληψη, μπεν, μπε, οκτω, οχθη, πτηση, σαββατο, σεουλ, συγκεκριμενα, σιγκαπουρη, σκεψεις, σπιτια, τοκιο, τορινο, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, χονγκ κονγκ, ωρες, february, full, giorgio armani, home, https, χωρα, υπουργειο, italy, κυριακη, moda, ναος, νοσοκομειο, princess, serie a, σπηλια, θετικα, υγειας, working
Τυχαία Θέματα