Τροφές που δυναμώνουν το σπέρμα

Αν θέλετε να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειές σας να γίνετε γονείς, μπορεί να είναι απαραίτητες διάφορες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, ωστόσο η αρχή μπορεί να γίνει από τη διατροφή μιας και αποδεδειγμένα διάφορες τροφές επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος.

Θαλασσινά όπως μύδια και στρείδια, τα οποία είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Το μέταλλο παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Σαρδέλες. Περιέχουν το συνένζυμο Q10 που ωφελεί την ανδρική γονιμότητα.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία περιλαμβάνουν φυλλικό οξύ

που προστατεύει τα σπερματοζωάρια από χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα ακτινίδια, το πορτοκάλι, οι πιπεριές. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει την επίδραση των ελευθέρων ριζών στα σπερματοζωάρια και είναι ωφέλιμη ειδικά για όσους καπνίζουν.

Σκόρδο. Η ουσία αλισίνη που περιέχει βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και αυξάνει την αντοχή του σπέρματος.

Καρύδια. Είναι πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν τη σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν στις πιθανότητες σύλληψης, βοηθώντας τα σπερματοζωάρια να κινούνται «ταχύτερα».

Μαύρη σοκολάτα. Δεν είναι μόνο αφροδισιακή αλλά βελτιώνει συνολικά την ποιότητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων λόγω του συστατικού L-αργινίνη που περιέχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα