Τροφές και συνήθειες που ρίχνουν την πίεση

Αν διαπιστώσουμε πως η πίεσή μας είναι αυξημένη συνήθως αυτό που κάνουμε είναι να περιορίσουμε το αλάτι. Ποιες άλλες αλλαγές στη διατροφή μας μπορούμε να υιοθετήσουμε και ποιες τροφές να προσθέσουμε στο πιάτο μας για να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση;

Τι πρέπει να αυξήσουμε. Ακολουθούμε διατροφή ώστε να αυξήσουμε το κάλιο και να μειώσουμε το νάτριο έτσι ώστε να μειωθούν οι κατακρατήσεις υγρών που προκαλεί το νάτριο και να αυξηθεί η διούρηση, χάρη στο κάλιο. Η αυξημένη διούρηση βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Φρούτα και λαχανικά. Στόχος είναι η αύξηση

της διούρησης και στη συνέχεια της αρτηριακής πίεσης, επομένως μπορούμε να καταναλώνουμε τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως το πορτοκάλι, η μπανάνα, τα κεράσια, τα μούσμουλα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, το κάρδαμο, η ρόκα, το σέλινο, ο μαϊντανός, οι πατάτες, το ρύζι και τα όσπρια.

Προσοχή στο μαγείρεμα. Επειδή το κάλιο είναι υδατοδιαλυτό, αποφεύγουμε να πλένουμε πολύ τα φαγητά, να τα βράζουμε πολύ ή να τα ψιλοκόβουμε. Προτιμάμε τα νωπά ή τα βραστά στον ατμό.

Αντικαθιστούμε το αλάτι με μυρωδικά. Αντί για αλάτι προσθέτουμε σε μεγάλες ποσότητες σκόρδο, κρεμμύδι, λεμόνι και μυρωδικά, που θα τα νοστιμίσουν και θα βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης.

Τρώμε σκόρδο. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του οφείλεται σε μία ουσία, την αλισίνη, η οποία βοηθά στην πτώση της πίεσης. Ωστόσο, χρειάζεται να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 6 με 8 σκελίδες σκόρδου καθημερινά, για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα