Τραγωδία στο Ίλιον: «Ουρλιάζαμε, του δώσαμε το φιλί της ζωής», λέει ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε η τραγική υπόθεση του θανάτου του μόλις 2,5 ετών αγοριού, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ίλιον, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού μπήκε στον αποθηκευτικό χώρο. Το στρώμα έπεσε πάνω του και το απέκλεισε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού χώρου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε και μια μελανιά στο μέτωπο, που οφείλεται

στην πτώση του στρώματος και της βάσης του στο κεφάλι του.

Δικογραφία σε βάρος των γονέων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Πατέρας αγοριού: Ουρλιάζαμε, του δώσαμε το φιλί της ζωής

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές όταν ο ίδιος και η σύζυγός του εντόπισαν το παιδάκι τους χωρίς τις αισθήσεις του.

Το παιδί, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ζωηρό και συνήθιζε να φεύγει από το σημείο που κοιμόταν και να πηγαίνει είτε στην κρεβατοκάμαρα των γονιών, είτε στο δωμάτιο του μικρού του αδελφού.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ γίνονταν δουλειές στο σπίτι, το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο που υπήρχε στην κρεβατοκάμαρα. «Επαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; Ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 05:00 τα ξημερώματα, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα γρήγορα. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η κλινική “Ταξιάρχης” που είναι κοντά, στη Θηβών. Δεν έχασα χρόνο για να πάω στο Παίδων».

Πηγή: Τραγωδία στο Ίλιον: «Ουρλιάζαμε, του δώσαμε το φιλί της ζωής», λέει ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα