Τραγικές εικόνες στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ – Μούχλα και σοβάδες που πέφτουν (video)

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και ντροπής χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το voria.gr, μούχλα, σοβάδες που πέφτουν, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες και ασυντήρητα ασανσέρ, συνθέτουν την τραγική εικόνα των φοιτητικών εστιών

του ΑΠΘ.

Σε διάφορα σημεία στις εγκαταστάσεις των εστιών υπάρχουν κουβάδες σφουγγαρίσματος, για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια. Μάλιστα, σε άλλα σημεία παρατηρείται μούχλα, που αναδίδει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους, όπως μεταδίδει το voria.gr.

«Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», δήλωσε στο voria.gr ο φοιτητής Γεωλογίας, Δημήτρης Χατζηιωάννου που μένει στις εστίες.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης πως δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στα ασανσέρ, με αποτέλεσμα να κλείνονται συνεχώς φοιτητές μέσα. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, οι ανάγκες για συντήρηση είναι τεράστιες, καθώς τα προβλήματα στις υποδομές εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Τα σχετικά βίντεο:

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα