Τούρκος υπουργός: Δεν θέλουμε κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, αλλά παραβιάζει τα σύνορά μας

«Η Τουρκία δεν θέλει να είναι αυτή που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα αλλά δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο γεγονός. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μέσα από διάλογο. Η ένταση δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο κ. Ισίκ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την είδηση της πτήσης του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια, που βρίσκονται περίπου ένα ναυτικό μίλι από το τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, την Αλικαρνασσό, για να ρίξει στεφάνι στην μνήμη των τριών νεκρών της κρίσης του 1996.

«Η Ελλάδα πρόσφατα έχει αυξήσει τη συχνότητα των παραβιάσεων των συνόρων. Από καιρού εις καιρόν, αυτό οφείλεται στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καλό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας».

Τέλος η εφημερίδα, αναφέρει ότι στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως «η αύξηση των παραβιάσεων από την Ελλάδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ότι «η Τουρκία ήθελε να θυμίσει στην Ελλάδα την παρουσία της στο Αιγαίο ως απάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα