Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

«Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ. τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε».

Αυτό ήταν το tweet που έκανε ο Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, βουλευτής του κόμματος, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, AKP, και απειλεί τη Ελλάδα

με… πόλεμο, λίγο μετά την επέτειο της κρίσης των Ιμίων.

Yunanistan’ı uyarıyorum: 1996 da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz!

— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι παραπάνω απειλές προς την Ελλάδα δεν ήταν οι μόνες καθώς αποτελούν συνέχεια ενός πολεμοχαρούς παραληρήματος που είχε ξεκινήσει ο Τούρκος βουλευτής νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

1996 yılında başbakan çiller Kardak da yunan gemilerini batırın talimatını verdi. Dönemin korkak deniz komutanı bu emri yerine getirmedi.

— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 31 Ιανουαρίου 2017

O gün siyasi talimat yerine getirilmediği için Ege’de yunan şımarıklığı devam ediyor. Ama Yunan şunu bilmeli. Türkiye 96 Türkiye’si değil.

— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) 31 Ιανουαρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα