Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε η κοινότητα των ομοφυλοφίλων, ως ένδειξη «αλληλεγγύης» στους μουσουλμάνους και σε όλες τις κοινότητες που ενδεχομένως μπουν στο στόχαστρο του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα περιμετρικά

του Στόουνγουολ Παρκ.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανερχόταν σε τουλάχιστον 3000.

Κρατώντας τις σημαίες με το ουράνιο τόξο, σύμβολο των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διεμφυλικοί) και σημαίες των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «αντισταθείτε», «να μην παραμείνουμε σιωπηλοί», «όχι στο μίσος! όχι στον φόβο! οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι», αναφερόμενοι στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά από την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ την 20η Ιανουαρίου, που η κοινότητα των ομοφυλοφίλων διοργανώνει μια μαζική διαδήλωση στο Μανχάταν.

Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι πήραν τον λόγο, μεταξύ αυτών ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης, Τσακ Σούμερ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για την απόσυρση του διατάγματος.

Για τον Γκάμπριελ Μπλάου, έναν εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης, η κοινότητα ΛΟΑΔ αποτελείται από «μετανάστες, μουσουλμάνους, γυναίκες. Πρέπει να υπερασπιστούμε κάθε μέλος αυτής της κοινότητας», τόνισε ο ίδιος.

«Ήρθα εδώ, διότι έχουμε έναν φασίστα στην ηγεσία των ΗΠΑ και πρέπει να ενωθούμε για να του αντισταθούμε», υπογράμμισε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Στιβ Λίπμαν, σκηνοθέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα