Το θέμα της Ηριάννας έθεσε στην Κομισιόν ο Παπαδημούλης

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έθεσε το θέμα της Ηριάννας και του Περικλή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής – Ένταση στην ανακοίνωση της απόφασης

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, η απόφαση για την Ηριάννα

Με αφορμή τη δημοσίευση σχετικής έκθεσης της Κομισιόν

για την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., και τη χαμηλή, όπως προκύπτει, εμπιστοσύνη Ελλήνων και Ισπανών στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στην ανακοίνωσή του το ζήτημα των δύο φυλακισμένων νεαρών σε μία υπόθεση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας.

Δείτε επίσης: «Ολόστραβη δικαιοσύνη», το σχόλιο του Πολάκη για την απόφαση για Ηριάννα

Δείτε επίσης: «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή», φώναξαν αλληλέγγυοι στο Σύνταγμα

Ο Δ. Παπαδημούλης συνδέει τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και με τις δικαστικές αποφάσεις για την Ηριάννα και τον Περικλή στην Ελλάδα, αλλά και τη σύλληψη από τις ισπανικές αστυνομικές Αρχές, με εισαγγελική παραγγελία των Ζόρντι Κουσάρτ, επικεφαλής της οργάνωσης Omnium Cultural και Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Αναφορικά με τα στοιχεία της έκθεσης, «το 40% περίπου των Ελλήνων και το 60% των Ισπανών πολιτών έχουν επιφυλάξεις ως προς το επίπεδο ανεξαρτησίας, με το 35% των Ελλήνων να πιστεύει ότι ασκούνται πιέσεις από “οικονομικά συμφέροντα”, ενώ πάνω από το 40% των Ισπανών να εκτιμά ότι ασκούνται πιέσεις από την “κυβέρνηση” και από “πολιτικούς”».

Δείτε επίσης: Μπογιόπουλος, Θεοφίλου και χρήστες του twitter αντιδρούν στην απόφαση για την Ηριάννα

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πώς αξιολογεί τα αποτελέσματα της έκθεσης, αλλά και ποια είναι η γνώμη της για την αυξανόμενη καχυποψία των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στο επίπεδο ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως η Ισπανία και η Ελλάδα για παράδειγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα