Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών καλωσορίζει τους τρανς πρόσφυγες (εικόνα)

Τρίπτυχο φυλλάδιο για τα δικαιώματα των τρανς προσφύγων και γενικότερα για την ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφραση φύλου, με τίτλο: «Trans* Asylum Guide» και υπότιτλο: «A short guide for transgender and LGBTI asylum seekers», εξέδωσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Το τρίπτυχο αυτό φυλλάδιο είναι σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, και θα διατίθεται

σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις με δράση σε θέματα προστασίας προσφύγων και αφορά τα δικαιώματα των αιτούντων διεθνούς προστασίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας φύλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Περιέχει το απόσπασμα από το Π.Δ. 141/2013, άρθρο 10, παράγραφος δii, το οποίο στους λόγους δίωξης και επομένως τους λόγους παροχής διεθνούς προστασίας συμπεριλαμβάνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, και τις οδηγίες του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορικά με την ταυτότητα φύλου.

Σκοπός του φυλλαδίου είναι η καλή ενημέρωση των αιτούντων διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και κυρίως ταυτότητας και έκφρασης φύλου, και βρίσκεται στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών για την καλή ενημέρωση και γνώση των ισχυουσών νομοθεσιών και καλών πρακτικών που αφορούν θέματα ταυτότητας φύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα