Το πρόγραμμα για τη διοικητική ανασυγκρότηση παρουσίασε η Γεροβασίλη στη Γεωργία

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, τον υπουργό Επικρατείας -αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση- Βικτόρ Ντόλιτζε και την υπουργό Δικαιοσύνης, Τέα Τσουλουκιάνι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Γεωργία.

Η κ. Γεροβασίλη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για τη διοικητική ανασυγκρότηση, ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής της είναι «η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την κρισιμότητα που έχουν οι μεταρρυθμίσεις και η υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ των οποίων η ανοικτή διακυβέρνηση, η διαφανής διοίκηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η υπουργός επισκέφθηκε το Μέγαρο Δημόσιας Διοίκησης, ένα καινοτόμο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, στο οποίο υπάρχουν περισσότερες από 400 κρατικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν υποθέσεις πολιτών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον γεωργιανό ομόλογό του, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, τον περασμένο Μάιο, στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα