Το κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη, είναι Nike εναντίον Adidas

Ο «χορός» που έχουν στήσει οι πολυεθνικές εταιρείες και τα κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη, δεσπόζει στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.

Το χρήμα και η αξιοκρατία, έχουν χάσει το νόημά τους, καθώς τα πάντα στηρίζονται και βασίζονται στη διακίνηση του πλούτου, είτε με τη μορφή «πλυντηρίου», είτε με τη μορφή ενός άκρατου ανταγωνισμού για τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι μόνον.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κοινός παρονομαστής, είναι η διεύρυνση του πελατειακού πεδίου, με απώτερο στόχο την κατανάλωση και υπερκατανάλωση προϊόντων, που διαφημίζουν ή χρησιμοποιούν

οι μεγάλοι αστέρες του λαοφιλέστερου των παιχνιδιών.

Κυρίαρχη θέση σ΄ αυτό τον επίπλαστο κόσμο, έχουν τις τελευταίες δεκαετίες, οι δύο μεγαλύτερες σε μέγεθος, πωλήσεις κι έσοδα, εταιρείες κατασκευής αθλητικών ειδών, η Nike και η Adidas.

Μπλουζάκια προπόνησης, φόρμες, κάλτσες, φανέλες και παντελονάκια αγώνων, μπουφάν αντιανεμικά και μη, καπέλα και ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους ως αξεσουάρ ενός αθλητή, χρηστικού ή καθόλου, παράγονται κατά εκατομμύρια κομμάτια από τις μεγάλες αυτές βιομηχανίες.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος εσόδων προέρχεται από τα παπούτσια που κατασκευάζουν η Nike και η Adidas, καθώς σύμφωνα με τους μετριότερους των υπολογισμών, οι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ως ποδοσφαιριστές, είναι δεκάδες εκατομμύρια ανά την υφήλιο.

Το γαλλικό περιοδικό «France Football», συνέταξε τις ιδανικές 11αδες που απαρτίζονται από διάσημους αστέρες του σύγχρονου ποδοσφαίρου και με κριτήριο τα …παπούτσια που φοράνε στο γήπεδο…

Το αποτέλεσμα που προέκυψε, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως το εν δυνάμει κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη…

Με μέσο όρο ηλικίας τα 26,8 χρόνια, η ομάδα της Nike αποτελείται από τους Τιμπό Κουρτουά (Βέλγος/Τσέλσι), Αλεξ Σάντρο (Βραζιλιάνος/Γιουβέντους), Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλός/Μίλαν), Σέρχιο Ράμος (Ισπανός/Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνιελ Καρβαχάλ (Ισπανός/Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκα Μόντριτς (Κροάτης/Ρεάλ Μαδρίτης), Κασεμίρο (Βραζιλιάνος/Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Μπαπέ (Γάλλος/Παρί Σεν Ζερμέν), Νεϊμάρ (Βραζιλιάνος/Παρί Σεν Ζερμέν), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογάλος/Ρεάλ Μαδρίτης) και Εντέν Αζάρ (Βέλγος/Τσέλσι).

Από την πλευρά της, η ομάδα της Adidas με μ.ο. ηλικίας τα 27,6 έτη, αποτελείται από τους Μάνουελ Νόϊερ (Γερμανός/Μπάγερν Μονάχου), Μαρσέλο (Βραζιλιάνος/Ρεάλ Μαδρίτης), Ματς Χούμελς (Γερμανός/Γιουβέντους), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Ισπανός/Τσέλσι), Χουανφράν (Ισπανός/Ατλέτικο Μαδρίτης), Ενγκολό Καντέ (Γάλλος/Τσέλσι), Τόνι Κρόος (Γερμανός/Ρεάλ Μαδρίτης), Ντέλε Αλι (Αγγλος/Τότεναμ), Νταβίντ Σίλβα (Ισπανός/Μάντσεστερ Σίτι), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινός/Μπαρτσελόνα) και Εντιν Τζέκο (Βόσνιος/Ρόμα).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα