Το αφιέρωμα του Εθνικού θεάτρου στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου (εικόνες – video)

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου και το Εθνικό Θέατρο ετοίμασε αφιέρωμα στη μνήμη του για την προσφορά του στο θέατρο αλλά και με αναφορές στη ζωή του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός διοργάνωσε με τους συνεργάτες του ένα πολύ

ωραίο αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η τελευταία του σύζυγος, Μαριάννα Λάτση με την κόρη τους, Εριέττα αλλά και τον γιο της από τον πρώτο της γάμο, Πάρη Κασιδόκωστα.

Παρόντες και τα παιδιά από τον πρώτο γάμο του Άλκης και Μελίτα Κούρκουλου.

Ο κινηματογραφιστής Γιώργος Ζώης ετοίμασε ένα φιλμ με αποσπάσματα της ζωής και της καριέρας του Νίκου Κούρκουλου στο οποίο μίλησαν οι: Λυδία Κονιόρδου, Μαίρη Χρονοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Σωτήρης Χατζάκης.

Μετά το τέλος της βραδιάς η Μαριάννα Λάτση συγκινημένη ευχαρίστησε τους συνετελεστές του Εθνικού γι’αυτό το αφιέρωμα.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Λιβαθινό και όλους όσους δούλεψαν και μας παρουσίασαν ένα έργο σπουδαίο, συγκινητικό, σεμνό και μετρημένο, ακριβώς αυτό που ταίριαζε σε αυτόν τον άνθρωπο. Τους ευχαριστώ, ευχαριστώ όλο τον κόσμο.. Το εθνικό θέατρο ήταν το σπίτι του Νίκου Κούρκουλου. Ήταν το μέρος που ήθελε να είναι και που αγαπούσε πιο πολύ απ’ όλα. Αυτοί που δούλεψαν γι αυτό και αυτούς τους ανθρώπους που μίλησαν απόψε γι’ αυτόν, τους αγαπούσε πολύ».

Πολλοί παρευρέθηκαν τόσο από τον καλλιτεχνικό κόσμο όσο και από την πολιτική σκηνή. Ανάμεσά τους οι: Μαίρη Χρονοπούλου, Ζωζώ Σαμπουντζάκη, Βέρα Κρούσκα, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Νταλάρας, Ζωή Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, Κώστας Λαλιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μπέζος, Σταμάτης Φασουλής, Έλλη Στάη, Ηλίας Ψινάκης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Σταύρος Μιχαλαριάς

Μελίτα Κούρκουλου με την κόρη της,Αμαλία-Άλκις Κούρκουλος-Στ.ΦασουλήςΧρήστος Σπανός-Μελίνα Παιονίδου-Δέσποινα Μπεμπεδέλη-Κώστας ΤσιάνοςΓιώργος Λιάνης-Μαριάννα ΛάτσηΌλγα Κεφαλογιάννη-Κώστας ΚαίσαρηςΓιώργος Πάντζας με τη σύζυγό του,ΣτέλλαΜαρίνα Ψάλτη-Γιώργος ΜοσχίδηςΠαντελής Βούλγαρης-Νίκος ΚαβουκίδηςΔημήτρης Κοντομηνάς-Σταύρος ΜιχαλαριάςΖωή Λάσκαρη-Μαρία Ελένη ΛυκουρέζουΔημήτρης Καταλειφός-Παντελής Βούλγαρης-Γιάννης ΜπέζοςΔιονύσης Παναγιωτάκης-Ελένη ΚούρκουλαΆλκις Κούρκουλος-Πάρις ΚασιδόκωσταςΟ Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύζυγό του,Βασιλική ΜπακατσέλουΟ Αλέκος Φλαμπουράρης με τη σύζυγό του,Ευσταθία ΠανοπούλουΜίμης Πλέσσας-Λουκίλα ΚαρρέρΔιονύσης Φωτόπουλος-Γωγώ Μπρέμπου-Κώστας ΣπυρόπουλοςΚώστας Λαλιώτης με τη σύζυγό του,ΜαρίναΜιχάλης Ρέππας-Νικολέττα Βλαβιανού-Θανάσης ΠαπαθανασίουΖωζώ ΣαπουτζάκηΜαριάννα Κάλμπαρη-Γιάννης ΧουβαρδάςΤάκης ΦύσσαςΜαίρη Χρονοπούλου-Μαριάννα Λάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα