Το CD με τις 17.000 δωρεάν νοσηλείες στο «Ερρίκος Ντυνάν», ζητά η Εξεταστική Επιτροπή

Το CD με τα ονόματα των 17.000 ατόμων που νοσηλεύτηκαν δωρεάν (ή με τεράστιες εκπτώσεις) στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», αναμένεται να ζητήσει από την Οικονομική Αστυνομία την Τετάρτη η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με το news247.gr, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ζητά αυτό το κρίσιμο αρχείο, διότι δεν περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή

από την Εισαγγελία. Όπως μεταδίδει ο εν λόγω ενημερωτικός ιστότοπος, η Εισαγγελία ενημέρωσε την Εξεταστική Επιτροπή ότι το αρχείο βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε ταυτοποίηση των στοιχείων.

Όπως προέκυψε από την πρώτη κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, από τα 17.000 πρόσωπα που περιέχει το CD, μόλις το 1/10 δικαιούνταν δωρεάν νοσηλείας ως αναξιοπαθούντες. Μάλιστα, ο κ. Μαρτίνης παραδέχθηκε ότι εκατοντάδες από τους υπόλοιπους νοσηλεύτηκαν με «ρουσφέτια» πολιτικών.

Ο προφυλακισμένος κ. Μαρτίνης αναμένεται να ερωτηθεί για το θέμα και στην αυριανή κατάθεσή του στην Εξεταστική η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.00. Επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», εμφανίζεται πρόθυμος να κατονομάσει πρόσωπα για τα οποία πρέπει να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα