Την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ισραήλ – Παλαιστίνιων, θέλουν οι ΗΠΑ

Στην επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων αναφέρθηκε η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνάντησης με τον Παλαιστίνιο απεσταλμένο στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη συνάντησή της με τον πρεσβευτή Ριάντ Μανσούρ, η Χέιλι έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι οι Παλαιστίνιοι θα έπρεπε «να συναντηθούν με τους Ισραηλινούς σε

άμεσες διαπραγματεύσεις, αντί να περιμένουν από τον ΟΗΕ αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να προκύψουν παρά μέσω (της συζήτησης) μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο Μανσούρ δήλωσε στο AFP ότι στη διάρκεια της 45λεπτης συνάντησής του με τη Χέιλι, η αμερικανίδα πρέσβης «φάνηκε πρόθυμη να δει τις δύο πλευρές να ξεκινούν και πάλι τις διαπραγματεύσεις», και ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την επανέναρξη των συζητήσεων.

«Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, όμως θέλουν να το κάνουν. Όταν λάβουμε ένα αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση, θα απαντήσουμε», πρόσθεσε.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων διακόπηκαν τον Απρίλιο του 2014 μετά την αποτυχία της τελευταίας προσπάθειας του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να φέρει κοντά τις δύο πλευρές.

«Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών αρχών», σχολίασε στο Twitter η Χέιλι.

Η πρέσβης διέψευσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον έχει εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα της λύσης των δύο κρατών. «Υποστηρίζουμε απόλυτα τη λύση των δύο κρατών, όμως ερευνούμε και άλλες εναλλακτικές», είχε δήλωσε η Χέιλι έπειτα από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συγκληθεί στις 24 Μαρτίου για να συζητήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα